• New York permite compostul uman după moarte.
  • Această metodă de înmormântare este considerată a fi mult mai respectuoasă față de mediul înconjurător.
  • Washington a fost primul stat care a legalizat compostul uman în 2019, urmat de Colorado și Oregon în 2021, apoi Vermont și California în 2022.

New York devine al șaselea stat care permite compostul uman după moarte, după ce a fost autorizat de guvernatorul statului Kathy Hochul, potrivit BBC.

Această metodă de înmormântare este considerată a fi mult mai respectuoasă față de mediul înconjurător. Pentru a face acest lucru, rămășițele trebuie să fie livrate la un cimitir care dispune de o instalație specializată în transformarea organică care nu trebuie să conțină nicio baterie, celulă electrică sau implant radioactiv.

Decedatul este apoi plasat într-un recipient reutilizabil, semideschis, care conține așternut adecvat – așchii de lemn, lucernă sau paie – ideal pentru ca microbii să își desfășoare activitatea. 

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

La sfârșitul procesului (șase până la opt săptămâni), se produce un metru cub de sol bogat în nutrienți, sau aproximativ 36 de saci de sol, care pot fi apoi folosit ca îngrășământ” , potrivit The Guardian.

După aproximativ treizeci de zile, trupul poate fi dat rudelor sale sub formă de compost. Rezultatul este „echivalentul a două roabe” de îngrășământ pe care familiile le pot folosi în grădina lor în memoria decedtului.

Washington a fost primul stat care a legalizat compostul uman în 2019, urmat de Colorado și Oregon în 2021, apoi Vermont și California mai târziu în 2022.