• Vehiculele robotizate subacvatice sunt echipate cu senzori ce ajută la colectarea acestor date mai rapid și mai ieftin decât oricând.
  • Proiectul Seabed 2030 a oferit cercetătorilor și companiilor un obiectiv clar pentru care să lucreze: cartografierea adâncurilor oceanelor până la sfârșitul acestui deceniu.
  • Unul din oceanografii din California, Yi Chao, încearcă să rezolve problema bateriilor.

Oceanul acoperă mai mult de 70% din suprafața Pământului, dar rămâne încă un mister. De fapt, știm mai multe despre suprafața de pe Marte decât despre fundul mării.

Iar startup-urile Bedrock Ocean Exploration și Seatrec vor să schimbe acest lucru cu o nouă generație de roboți oceanici.

Vehiculele robotizate subacvatice sunt echipate cu senzori ce ajută la colectarea acestor date mai rapid și mai ieftin decât oricând. Însă mulți dintre acești roboți se bazează pe baterii cu o durată de viață limitată. Astfel, ei trebuie să se întoarcă pe o barcă sau pe țărm pentru reîncărcare, ceea ce face dificilă cartografierea unor părți mai adânci ale oceanelor.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

Proiectul Seabed 2030 a oferit cercetătorilor și companiilor un obiectiv clar pentru care să lucreze: cartografierea adâncurilor oceanelor până la sfârșitul acestui deceniu.

Unul din oceanografii din California, Yi Chao, încearcă să rezolve problema bateriilor. În timp ce a lucrat la NASA, Chao a dezvoltat tehnologia prin care să alimenteze roboții, indiferent de adâncimea sau distanța la care se află.