• Microgreens sunt puieți de legume și ierburi comestibile.
  • Cercetătorii au cultivat ridichie, mazăre, rucola și sfeclă elvețiană.
  • Cercetarea s-a axat pe doi nutrienți: iod și potasiu.

Oamenii de știință din Italia nau început să creeze micro-legume pentru diferite nevoi, văzând ce interes există pentru programele de dietă personalizate. Au cultivat ridichie, mazăre, rucola și sfeclă elvețiană.

Cercetătorii s-au concentrat pe doi nutrienți: iod, care este esențial pentru funcționarea tiroidei și, pe reducerea potasiului, care afectează persoanele cu probleme renale cronice. Metodele obișnuite de reducere a potasiului din legume, ca înmuierea și fierberea funcționează doar parțial și duc la pierderea altor nutrienți importanți, spun cercetătorii.

Studiul a avut loc la Ortogourmet, o fermă de microgreens din sudul Italiei, unde legumele sunt plantate într-un lichid, în loc de pământ. Prin acel lichid, plantele primesc nutrienții necesari pentru creștere. Este o metodă ecologică, prin care cercetătorii controlează nivelul de creștere, care sporește productivitatea și utilizarea eficientă a apei.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Există planuri de dietă sănătoase și în prezent. Dieta mediteraneană, de exemplu, ajută la menținerea sănătoasă a creierului la bătrânețe, chiar dacă apar semne de demență, arată un studiu de la Universitatea Rush din Chicago. Motivul din spatele acestei constatări este faptul că dieta este consistentă și echilibrată. Dar la fel de important este să nu fumăm, să bem alcool cu moderație și să facem sport. Studiul a fost făcut pe 586 de participanți, care au trăit până la o vârstă medie de 91 de ani.

Citește și: