• Rechinii epaulete, care se găsesc în Marea Barieră de Corali din Australia, sunt capabili să „meargă” pe uscat târându-se în față cu aripioarele și pot supraviețui până la două ore fără oxigen.
  • Florida Atlantic University a declarat că tinerii rechini epaulete sunt capabili să iasă din apă cu ajutorul aripioarelor și pot rezista aproximativ două ore fără oxigen.
  • Alte specii de rechini care se târăsc pot fi găsite în Australia, Indonezia și Papua Noua Guinee.

O nouă cercetare revoluționară a descoperit un rechin care „încalcă toate regulile de supraviețuire”.

Florida Atlantic University a declarat că tinerii rechini epaulete sunt capabili să iasă din apă cu ajutorul aripioarelor și pot rezista aproximativ două ore fără oxigen.

Acesta este un rezultat al unor „condiții de mediu dificile”, potrivit cercetătorilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Habitatul lor – Marea Barieră de Corali din sudul Australiei – poate fi uneori complet izolat de mareea care se retrage. Prin urmare, rechinii își folosesc aripioarele în formă de paletă pentru a ” se deplasa în mici crăpături ale recifului pentru a evita prădătorii aerieni și acvatici”.

Oamenii de știință investighează acum modul în care aceste abilități de mers se schimbă în dezvoltarea timpurie a rechinului.

Alte specii de rechini care se târăsc pot fi găsite în Australia, Indonezia și Papua Noua Guinee.

Autorul principal al studiului, Dr. Marianne E. Porter, a comentat: „Studierea locomoției rechinului epaulette ne permite să înțelegem capacitatea acestei specii – și poate a altor specii înrudite – de a se deplasa în interiorul și în afara condițiilor dificile din habitatele lor”.

Rechinii, care ajung să măsoare aproximativ 1,5 metri lungime, ar putea fi cheia pentru oamenii de știință pentru a afla mai multe despre evoluția rapidă.

În comparație cu rechinii ciocan, de exemplu, care au evoluat în urmă cu peste 45 de milioane de ani, potrivit Muzeului Național de Istorie din Londra, rechinii epaulette și-au dezvoltat probabil capacitatea de a merge în doar 9 milioane de ani.

Deși ideea de a vedea rechini care umblă pe jos ar putea să-i neliniștească pe oameni, rechinii-epaulete nu reprezintă o amenințare pentru oameni.

Creaturile supraviețuiesc cu pești mici, crustacee și viermi și nu există dovezi că ar fi deosebit de periculoși pentru oameni.