• Universitatea de Știință și Tehnologie din China a reușit să dezvolte cu succes un electrocatalizator practic care produce oxigen folosind meteoriți marțieni.
  • Sistemul de mașini chimice „Xiaolai” de la Universitatea de Știință și Tehnologie din China este format din roboți mobili, creier de calcul, servere cloud și mai multe stații de lucru chimice.
  • Mașinile-chimiști pot „lua materiale locale” din meteoriți marțieni, pot analiza în mod inteligent și autonom compozițiile necunoscute ale meteoriților.

Universitatea de Știință și Tehnologie din China a reușit să dezvolte cu succes un electrocatalizator practic care produce oxigen folosind meteoriți marțieni prin intermediul sistemului de mașini chimice „Xiaolai”.

Sistemul de mașini chimice „Xiaolai” de la Universitatea de Știință și Tehnologie din China este format din roboți mobili, creier de calcul, servere cloud și mai multe stații de lucru chimice cu diverse funcții. Folosindu-se de acest sistem, echipa a realizat optimizarea, care ar fi durat 2.000 de ani, în doar șase săptămâni, scrie AP.

În viitor, resursele pentru explorarea interstelară vor fi limitate, ceea ce va face imposibilă transportarea materialelor de „tonaj” de pe Pământ în spațiul extraterestru. Mașinile-chimiști pot „lua materiale locale” din meteoriți marțieni, pot analiza în mod inteligent și autonom compozițiile necunoscute ale meteoriților, se pot adapta în consecință, pot crea medii utile pentru modificări chimice și pot facilita transformările de habitabilitate pe Marte.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

„Sistemul automat „Xiaolai” poate genera o cantitate semnificativă de date teoretice în câteva săptămâni, ceea ce va ajuta la stabilirea unui model de predicție a catalizatorilor mai profesionist. În plus, acesta a efectuat în mod activ experimente practice folosind meteoriți pentru a pregăti catalizatori. Rezultatele acestor experimente sunt încorporate rapid în modelul de preformare în timp real, folosind teoria nou stabilită. Teoria și experimentele se confruntă și se verifică reciproc, ceea ce duce la formarea unui model autoconsistent. În esență, predicțiile teoretice se aliniază strâns cu confirmările experimentale”, explică Jiang Jun, profesor la departamentul de fizică și chimie, Universitatea de Știință și Tehnologie din China.

Citește și