• Noland Arbaugh, primul pacient al Neuralink, spune că acum își numește implantul cerebral „Eve”.
  • În ianuarie, rezidentul din Arizona a devenit prima persoană care a primit implantul cerebral al lui Elon Musk.
  • Șapte luni mai târziu, el spune că îl folosește pentru învăța limba franceză și japoneză.

Primul pacient care a primit cipul de la Neuralink spune că i-a dat un nume implantului său cerebral, la șapte luni după ce a fost operat, scrie Business Insider.

Noland Arbaugh, care este tetraplegic, a declarat miercuri că a numit dispozitivul „Eve” și lucrează cu acesta pentru a-și îmbunătăți viața în diferite moduri.

Arbaugh a scris într-o postare pe X că petrece aproximativ patru ore pe zi în sesiuni cu personalul de la Neuralink, de luni până vineri, testând implantul. În timpul liber, folosește dispozitivul pentru a citi, a studia Biblia și a învăța limbi străine.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

În prezent, învăț franceză și japoneză timp de aproximativ trei ore pe zi, folosind câteva resurse diferite”, a spus el.

„De asemenea, am decis să reînvăț matematica de la zero, în speranța că mă voi întoarce la școală într-o zi”, a adăugat Arbaugh.

Arbaugh, care a fost paralizat în 2016 de la umeri în jos într-un accident de scufundare pe care l-a numit anterior „un accident ciudat”, a primit implantul cerebral Neuralink în ianuarie.

Cipul captează activitatea creierului și o trimite la un computer prin Bluetooth, permițând utilizatorului să controleze mișcarea unui cursor de computer și să navigheze pe web, să joace jocuri video și să creeze modele 3D — de exemplu — vizualizând aceste lucruri în acțiune.

Intervenția chirurgicală a fost inițial un succes, dar în săptămânile următoare, dispozitivul a început să funcționeze defectuos după ce mai multe dintre cele 64 de fire ale sale – fiecare mai subțire decât un fir de păr uman – au început să se desprindă de țesutul cerebral.

Arbaugh a declarat anterior pentru Business Insider că pierderea funcționalității a avut un impact emoțional asupra lui. Cu toate acestea, Neuralink a scris într-o postare pe blog în mai că a reușit să rezolve problema, iar Arbaugh spune că implantul său funcționează acum conform intențiilor companiei.

Neuralink are planuri ambițioase pentru cipul său cerebral. Recent, compania a anunțat că a implantat cu succes un al doilea pacient.

Musk a spus că Neuralink își propune să implanteze cipul în mii, poate milioane de pacienți în următorul deceniu și că acesta ar putea fi folosit în cele din urmă pentru a controla membrele protetice.

CEO-ul Tesla a descris implantul Neuralink ca fiind „crucial”, dacă umanitatea dorește să concureze cu Inteligența Artificială superinteligentă, pe care încearcă să o dezvolte la startup-ul său xAI.

Acum că funcționalitatea dispozitivului a fost complet restabilită, Arbaugh a spus că este dornic să se întoarcă la studii și fie să-și ia diploma, fie să înceapă să studieze neuroștiința, deoarece „în acest moment s-ar putea să aibă anumite perspective asupra domeniului”.

Rezidentul din Arizona are, de asemenea, ambiția de a publica scrieri creative, de a începe o organizație de caritate și de a construi o casă pentru părinții săi într-o bună zi.

„În cele din urmă, mă distrez de minune și viața mea s-a îmbunătățit atât de mult într-un timp atât de scurt. E greu să pun în cuvinte”, a spus Arbaugh, încheind postarea de pe X cu „Noland & Eve, Part 1”.

Neuralink nu a răspuns la solicitarea de comentarii din partea Business Insider.

Citește și