• Oamenii au asemănări genetice mai mari cu câinii decât cu alte specii.
  • Oamenii de știință de la Dog Aging Project au descoperit că activitatea fizică a fost asociată cu markeri mai buni ai îmbătrânirii cognitive la câini.
  • Un altul a constatat că socializarea – conviețuirea cu alți câini, a fost asociată cu o sănătate mai bună.

În încercarea de a-i ajuta pe oameni să trăiască mai mult, oamenii de știință apelează la câini, arată o analiză The Wall Street Journal. Oamenii au asemănări genetice mai mari cu câinii decât cu alte specii care sunt cercetate în mod obișnuit, precum șoarecii.

Oamenii și câinii au boli comune legate de vârstă, inclusiv cancer și osteoartrită. Iar câinii trăiesc alături de oameni, împărtășind practic același mediu și chiar și aceleași experiențe. Cei de la Universitatea din Washington, au descoperit că activitatea fizică a fost asociată cu markeri mai buni ai îmbătrânirii cognitive la câini. Un altul a constatat că socializarea – conviețuirea cu alți câini, a fost asociată cu o sănătate mai bună.

Ca exemplu, se studiază efectele „rapamicinei”, un medicament aprobat inițial pentru a preveni respingerea organelor la pacienții cu transplanturi umane.
Dacă se demonstrează că un tratament prelungește durata de viață sănătoasă la câini, putem avea încredere că va avea efect similar și la oameni. Asta susține și co-directorul proiectului, Matt Kaeberlein, biolog molecular și cercetător în domeniul longevității.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

„Este ideal să studiem îmbătrânirea la câini, iar apoi să încercăm utilizarea rezultatelor în aplicații pentru oameni”, a declarat un director al companiei de medicamente veterinare TriviumVet, care vrea aprobarea FDA pentru un medicament care vizează bolile legate de îmbătrânire la câini și pisici de companie.

Citește și