• SpaceFEST este un eveniment dedicat copiilor care vor să devină astronauți.
  • Evenimentul are loc la Universitatea Politehnică din București.
  • Mai multe echipe de studenți prezintă proiectele de rachete și drone.

Când îl întrebi pe copilul tău ce își dorește să fie când va fi mare, probabil că unul dintre răspunsuri este „astronaut”. SpaceFEST îi aduce visul mai aproape. Evenimentul are loc la Universitatea Politehnică din București de pe 31 mai până pe 4 iunie.

Anul acesta 4 atrsonauți de la NASA, Axiom Space și ESA sunt invitați să vadă proiectele studenților și să le vorbească despre job-ul lor.

Ștefan Ursache este student și face parte din echipa 2Space, singura echipă de studenți ce proiectează și lansează rachete.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

„Este visul nostru de când eram mici, al fiecărui membru din echipă. Avem o poveste comună. Toți am avut acest vis de a lansa o rachetă în spațiu, așa că ne-am hotărât să construim și noi rachete pentru competiție și de atunci, continuăm să evoluăm”, a explicat Ștefan Ursache, student și membru al echipei 2Space, pentru Aleph News.

Cum ajunge un copil de exemplu să devină ori astronaut ori să creeze rachete

„În primul rând, îi putem ajuta prin workshop-urile pe care le facem. Din ce am observat în aceste zile, copiii sunt foarte interesați de partea de spațiu, să facă rachete, să proiecteze, să vadă stele. Workshop-urile mi se par pentru ei o oportunitate pentru ei”, a adăugat Ștefan Ursache.

Citește și