• SpaceX amână lansarea misiunii Polaris Dawn pentru miercuri, 28 august.
  • Racheta va decola de la Launch Complex 39A de la Kennedy Space Center al NASA din Florida mâine.
  • Echipajul va ajunge până la 1.400 de kilometri altitudine, în centura de radiații a Pământului. 

SpaceX amână lansarea misiunii Polaris Dawn pentru miercuri, 28 august. Motivul? O scurgere de heliu detectată în timpul pregătirilor finale de lansare.

Programată inițial pentru marți, 27 august, racheta va decola de la Launch Complex 39A de la Kennedy Space Center al NASA din Florida mâine, scrie CNN.

SpaceX a spus că a amânat ora lansării pentru a „examina mai atent o scurgere de heliu de la sol” pe o piesă de echipament proiectată să se desprindă de rachetă în timpul decolării.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Polaris Dawn va duce 4 oameni mai departe de Pământ decât oricare alții care au călătorit în Spațiu din 1970 încoace, fiind primul zbor comercial din lume.

Echipajul va ajunge până la 1.400 de kilometri altitudine, în centura de radiații a Pământului. 

Pe cine trimite SpaceX în Spațiu

La bord e Jared Isaacman (comandantul misiunii), Fondator și CEO al Shift4 Payments. A mai călătorit în Spațiu în 2021.

Alături de Isaacman pe Polaris Dawn se vor afla doi ingineri SpaceX, Sarah Gillis și Anna Menon, primii din cadrul companiei care se vor alătura unei misiuni pe orbită. Echipajul este completat de Scott „Kidd” Poteet, un fost pilot al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite.

Nava va fi lansată la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9 și al capsulei Crew Dragon numită „Resilience”, care a efectuat anterior misiunea Crew-1 către Stația Spațială Internațională în 2020-2021.

Citește și