• ANCOM are proiecte cu SpaceX, iar România e singura țară cu un astfel de parteneriat.
  • Bucharest Tech Week se desfășoară timp de 6 zile, unde ai 5 conferințe pe industrii tech.
  • Vlad Popescu a menționat că în urmă cu câteva luni, în Barcelona, trei dintre directorii de top ai SpaceX au fost interesați de activitatea colegului său, Octavian Lupu.

În mai puțin de 6 luni am putea trimite un român în spațiu, cu SpaceX. Asta, potrivit directorului ANCOM, Popescu, care spune că autoritățile trebuie să acționeze în acest sens, iar decizia trebuie luată la nivel național și cât mai repede.

Cum am ajuns să primim această ocazie de la SpaceX?

Trebuie să profităm de această oportunitate oferită de Musk. Pavel Popescu, Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementare în Comunicații, a declarat în deschiderea Bucharest Tech Week, că România poate trimite un român în spațiu cu ajutorul SpaceX în mai puțin de șase luni, dacă se ia această decizie la nivel național. E o premieră după 50 de ani.

Popescu a menționat că în urmă cu câteva luni, în Barcelona, trei dintre directorii de top ai SpaceX au fost interesați de activitatea colegului său, Octavian Lupu, subliniind importanța colaborării dintre ANCOM și SpaceX. Apoi Michael Altehofen, directorul Space Humanflights a declarat că, în mai puțin de șase luni, un român poate fi trimis în spațiu. ANCOM desfășoară un proiect de colaborare cu SpaceX, plasând România pe harta lumii ca fiind singura țară cu un astfel de parteneriat.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Tot ANCOM organizează cel mai mare festival de tehnologie și inovație din Europa Centrală, Bucharest Tech Week. Acesta se desfășoară pe parcursul a 6 zile și include 5 conferințe specializate pe diverse industrii tech. Evenimentul se va încheia cu Tech Expo, cea mai mare expoziție de tehnologie și inovație din regiune, accesibilă gratuit publicului larg, care va avea loc în weekendul 14-16 iunie la Romexpo.

GoTech World e cea mai amplă expo-conferință de economie digitală din Europa Centrală și de Est, care îți oferă acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și oportunități de networking.

Citește și