• O echipă de cercetători a modificat ADN-ul hamsterilor pentru a încerca să-i calmeze, în schimb, hamsterii au devenit „dramatici” .
  • Hamsterii au fost modificați cu instrumentul de editare a genelor CRISPR, care le permite oamenilor de știință să le modifice organismul
  • Echipa din spatele cercetării hamsterilor crede că ar putea avea efecte pentru medicina umană.

O echipă de cercetători a modificat ADN-ul hamsterilor pentru a încerca să-i calmeze, în schimb, hamsterii au devenit „turbați și agresivi unul față de celălalt în urma procedurii, scrie o publicație internațională.

Un grup de oameni de știință a creat hamsteri mutanți, modificați genetic, pentru a încerca să le cerceteze comportamentul social, dar au fost șocați când hamsterii au devenit extrem de agresivi unul față de celălalt.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Georgia au încercat să modifice, printr-un instrument de modificare genetică, o conexiune din creierul hamsterilor care reglează comportamentul social, variind de la cooperare și comunicare la dominație și agresiune.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Deși, oamenii de știință au emis ipoteza că eliminarea acelei conexiuni ar reduce agresivitatea și comunicarea, s-a întâmplat invers.

Hamsterii au devenit mult mai irascibili și chiar mai agresivi. Acest lucru a afectat ambele sexe, ei s-au transformat în ,,killeri” față de alți hamsteri.

Procedura care a agitat hamsterii este legată de un instrument puternic de editare genetică despre care mulți oameni de știință cred că i-ar putea ajuta să dezvolte remedii miraculoase pentru orice, de la cancer la orbire. Le permite să editeze ADN-ul specific dintr-un organism pentru a avea trăsături specifice.

Echipa din spatele cercetării hamsterilor crede că ar putea avea efecte pentru medicina umană, cu potențial de tratament atât pentru autism, cât și pentru depresie. Acest lucru se datorează faptului că hamsterii sunt remarcabil de asemănători cu oamenii.

Elliot Albers, cercetător, a spus: „Răspunsul lor la stres seamănă mai mult cu cel al oamenilor decât al altor rozătoare. Ei eliberează cortizolul, hormonul stresului, la fel ca oamenii. De asemenea, suferă de multe dintre cancerele pe care le suferă oamenii”.

Hamsterii au fost modificați cu instrumentul de editare a genelor CRISPR, care le permite oamenilor de știință să le modifice organismul.