- Recordurile de temperatură s-au prăbușit în întreaga lume.
- Temperaturile mării au atins, de asemenea, un nivel record.
- Discuțiile privind schimbările climatice nu au răspuns la urgențele meteorologice extreme.
Ținta de a menține încălzirea globală pe termen lung la 1,5 grade Celsius se îndepărtează, spun experții în climă, națiunile nu reușesc să stabilească obiective mai ambițioase în ciuda lunilor de căldură record pe uscat si pe mare, scrie Reuters.
Advertisment
În timp ce trimișii s-au adunat la Bonn la începutul lunii iunie pentru a se pregăti pentru discuțiile anuale despre climă din noiembrie, temperatura medie globală a aerului la suprafață a fost cu peste 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale timp de câteva zile, a declarat Copernicus Climate Change Service, finanțat de UE.
Deși temperaturile medii au depășit temporar pragul de 1,5 C înainte, aceasta a fost prima dată când au făcut acest lucru în vara emisferei nordice care începe pe 1 iunie. Temperaturile mării au doborât și recordurile din aprilie și mai.
Recomandări
Sursă: Reuters
„Am rămas fără timp pentru că schimbarea necesită timp”, a spus Sarah Perkins-Kirkpatrick, climatolog la Universitatea din New South Wales din Australia.
Pe măsură ce trimișii climatici ai celor doi emițători de gaze cu efect de seră se pregătesc să se întâlnească luna viitoare, temperaturile au doborât recordurile din iunie în capitala Chinei Beijing, iar valuri de căldură extreme au lovit Statele Unite.
Anumite părți ale Americii de Nord au fost cu aproximativ 10 grade Celsius peste media sezonieră în această lună, iar fumul de la incendiile forestiere a acoperit Canada și Coasta de Est a SUA într-o ceață periculoasă, emisiile de carbon fiind estimate la un record de 160 de milioane de tone metrice.
Citește și
Cisiordania: Trei palestinieni uciși de un atac israelian cu dronă
Rezultate BAC 2023. Notele la bacalaureat vor fi publicate în cursul zilei de luni
Partenerii noștri