• Pinguinul Chaka a fost primul animal de acest tip care a fost supus unui test RMN.
  • Animalul trăiește la Sea Life, Weymouth și ar fi avut probleme cu echilibrul.
  • Experimentul a avut loc în capitala Noii Zeelande.

Un pinguin din Wellington, capitala Noii Zeelande, a devenit primul din lume care a fost supus unei scanări RMN. Pinguinul, pe nume Chaka, care trăiește la Sea Life, Weymouth, avea probleme de echilibru, scrie NDTV. Potrivit parcului de aventuri Weymouth SEA LIFE Adventure Park, după ce s-a confruntat cu unele probleme, echipa a decis să îl ducă pe Chaka la Cave Veterinary Specialists pentru un RMN, ca să investigheze dificultățile sale de echilibru.

„Pentru echipa de la Cave, acest lucru a fost ceva cu totul nou și, deși o procedură RMN este destul de simplă, echipa a depus eforturi deosebite pentru a se asigura că Chaka a fost cât mai bine așezat pentru scanare și l-a monitorizat îndeaproape pe tot parcursul acesteia”, au declarat membri din echipă. Chaka, care duce o viață sănătoasă, mănâncă și socializează cu ceilalți pinguini, nu avea de ce să se îngrijoreze, potrivit scanării.

Parcul de aventură a mai declarat că acesta este un moment extrem de important, deoarece scanarea va ajuta la aprofundarea cunoștințelor despre această specie, care pot fi împărtășite cu alți veterinari, grădini zoologice, acvarii și sanctuare din întreaga lume care se ocupă, de asemenea, de „pinguinii zână”.

Recomandări

NY TIMES, CONTRA LUI BIDEN
ELECTRIC CASTLE TE PROVOACĂ
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GERMANIA
ATENȚIE DACĂ MERGI ÎN GRECIA!
UCRAINA CERE SCUT AERIAN CU SISTEME PATRIOT
CUM ARATĂ ROBOTUL CU PIELE DE OM

„Chaka a devenit un pionier al pinguinilor. Deși poate că propriul său mers legănat este încă un pic cam șovăitor, a făcut mari progrese pentru lumea științei veterinare și pentru lumea pinguinilor”, a declarat Kico Iraola, curator la SEA LIFE Weymouth.