50% dintre joburi sunt înlocuite de A.I. Ce a prezis Kai-Fu Lee în 2017

Cu mulți ani înainte ca ChatGPT de la OpenAI să arate lumii ce poate face tehnologia Inteligenței Artificiale Generative, Kai-Fu Lee, un investitor de capital de risc, a văzut potențialul A.I. pe piața muncii. El a prezis încă din 2017 că Inteligența Artificială va înlocui 50% din locurile de muncă ale oamenilor, va crea o cantitate uriașă de bunuri pentru omenire și va elimina sărăcia.

Ce preziceri a făcut Lee?

Lee a prezis în 2017 că Inteligența Artificială va fi mai mare decât toate revoluțiile tehnologice ale umanității la un loc, inclusiv electricitatea și internetul, adăugând că A.I. este mult mai capabilă decât oamenii. Șapte ani mai târziu, la forumul Fortune Innovation din Hong Kong din martie anul trecut, el spune că prezicerea lui din 2017 a fost incredibil de precisă.

Bineînțeles, oamenii l-au criticat foarte tare în 2017 pentru că a fost foarte agresiv în declarațiile legate de A.I., și vedem, uite, o grămadă de ani mai târziu, prezicerea s-a îndeplinit. Întrebat ce ar trebui să le spună părinții copiilor lor despre viitoarea lor carieră, el a spus că primul lucru pe care ar trebui să îl facă oamenii ar fi „să înceteze cu prostiile astea despre copiii care folosesc ChatGPT pentru a trișa”. Chiar dacă vedem că se întâmplă și acest lucru.

Exit mobile version