• Cercetătorii au analizat 517 întrebări de pe Stack Overflow și au evaluat încercările ChatGPT de a răspunde la ele.
  • Echipa a realizat, de asemenea, o analiză lingvistică a 2.000 de răspunsuri generate aleatoriu de ChatGPT.
  • Acestea erau „mai formale și analitice” și afișau „mai puțin sentiment negativ”.

O echipă de cercetători de la Universitatea Purdue (SUA) a prezentat în luna mai, la conferința Computer-Human Interaction, o cercetare care arată că 52% din răspunsurile generate de ChatGPT în domeniul programării sunt incorecte.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat 517 întrebări de pe Stack Overflow și au evaluat încercările ChatGPT de a răspunde la ele.

„Am constatat că 52% dintre răspunsurile ChatGPT conțin informații eronate, 77% dintre răspunsuri sunt mai vorbărețe decât cele umane și 78% dintre răspunsuri suferă de diferite grade de inconsistență față de răspunsurile umane”, au scris ei.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA
MÂȚA BLÂNDĂ ZGÂRIE RĂU
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Echipa a realizat, de asemenea, o analiză lingvistică a 2.000 de răspunsuri generate aleatoriu de ChatGPT și a constatat că acestea erau „mai formale și analitice” și afișau „mai puțin sentiment negativ”, ceea ce este tonul fad și optimist specific A.I.-ului, notează Futurism.

Ce este deosebit de îngrijorător este că mulți programatori par să prefere răspunsurile lui ChatGPT. Cercetătorii de la Purdue au intervievat 12 programatori (recunoscând că este un eșantion mic) și au constatat că aceștia preferau răspunsurile de la ChatGPT în proporție de 35% și nu detectau greșelile generate de A.I. în proporție de 39%.

Citește și