• A.I. Google DeepMind creează materiale noi care nu au fost descoperite de către oameni.
  • A.I. Google DeepMind creează de la baterii electrice, la celule solare și microcipuri noi.
  • A.I. Google DeepMind combină 2 modele diferite, apoi sunt filtrate prin modelul GNoMe.

A.I. Google DeepMind a reușit să creeze milioane de materiale, care n-au fost descoperite încă de oameni. 700 dintre acestea au fost reproduse în laborator și urmează să fie testate.

De la bateriile electrice, la celule solare și microcipuri. Știi că o descoperire făcută de cercetători durează de obicei ani întregi, prin diferite teste și experimente. Noua unealtă AI accelerează acest proces. Tehnologia GNoME a fost folosită deja pentru a prezice 2.2 milioane de noi materiale. Dintre acestea, peste 700 au fost create în laborator și urmează să fie testate. Se preiau date despre aceste materiale descoperite, După aceea, mâini robotice creează noile materiale fără ajutorul oamenilor. Dogus Cubuk, expert din cadrul DeepMind spune că aceste materiale joacă un rol critic în aproape orice tehnologie, iar noi, ca oameni, știm doar câteva mii de materiale stabile.

Este un proces foarte complex, care consumă și foarte mult timp. AI Google DeepMind combină 2 modele diferite. Primul generează peste 1 miliard de structuri prin modificarea elementelor care există deja în materiale. Cel de-al 2-lea ignoră structurile existente și prezice stabilitate noilor materiale pornind doar de la formulele chimice de bază. După ce structurile candidate sunt generate, sunt filtrate prin modelul GNoMe. De aici, modelele prezic energie de descompunere, care e cel mai important indicator atunci când vine vorba despre cât de stabil e un material. Procesul e repetat de mai multe ori. Fiecare nouă descoperire e încorporată în următoarea rundă de antrenament.

Recomandări

CANDIDATUL COALIȚIEI
UK STĂ RĂU LA ECONOMIE
UNDE SCHIEZI?
CINE CONDUCE ROMÂNIA
CIOLACU RĂMÂNE PREMIER
CINE CONDUCE ROMÂNIA?

Citește și