- Midjourney a realizat un tur virtual al Lumii Antice.
- În ultimii ani, domeniul Inteligenței Artificiale a explodat.
- Grădinile suspendate din Babilon au fost reinterpretate cu succes de Midjourney, care a creat un labirint aproape eteric de arcade, coloane, verdeață și cascade.
În ultimii ani, domeniul Inteligenței Artificiale a explodat, iar o serie de factori și-au dat mâna și ne-au pus pe tavă programe spectaculoase precum ChatGPT sau Midjourney, scrie Metro.
Advertisment
O îmbunătățire la viteză „turbo”
Anul 2023 este al Inteligenței Artificiale, iar investițiile au atins niveluri record. OpenAI, Google, Meta, dar și alți concurenți mai mici, s-au perfecționat incredibil de mult în câteva luni și vor fi și mai buni până la începutul anului viitor, cu chatboți și alte soluții de Ai generativ.
Dacă vrei să calătorești în timp, ba mai mult să ,,vizitezi” locații inainte să devină ,,instagramabile”, poți lăsa A.I. să îți facă un într-un tur virtual al lumii antice.
Recomandări
Unele erau chiar minuni; în Lumea Antică erau șapte
Astăzi, doar una dintre ele supraviețuiește – Piramidele din Giza, însă, datorită platformei Midjourney, cu toții putem vedea cum ar fi putut arăta aceste creații uluitoare și adesea de nepătruns, mai ales la acea vreme.
Desigur, a fost nevoie de multă imaginație – piramidele nu au fost niciodată în mijlocul unei metropole pline de viață, și este puțin probabil ca Mausoleul de la Halicarnas să fie plin de vizitatori.
Cu toate acestea, indiferent dacă ești sau nu un pasionat de istorie, aceste șapte imagini vor bucura ochii oricărui privitor.
Piramidele din Giza
Construite ca morminte pentru faraonii egipteni, Piramidele din Giza sunt formate din Marea Piramidă, Piramida lui Khafre și Piramida lui Menkaure. Aici Marea Piramidă poate fi văzută înconjurată de un complex de piramide, o parte din care există astăzi, și un oraș plin de viață.
Construcția piramidei-mamă a durat aproape 30 de ani și a fost făcută din pietre care cântăreau până la 2,5 tone fiecare și a fost nevoie de 2,3 milioane pentru a o pune pe picioare.
Colosul din Rhodos
Această statuie magnifică îl înfățișa pe zeul soarelui grec Helios care stătea în portul vechiului oraș grecesc Rodos. A fost construit pentru a sărbători supraviețuirea orașului după un asediu de către Dimitrie I al Macedoniei. A fost nevoie de 12 ani pentru a construi și a fost realizat din bronz și fier pe o bază de marmură.
Farul din Alexandria
Cel mai faimos far din lume (deși concurența este puțin acidă), s-a înălțat la 350 de metri deasupra insulei Pharos, în portul Alexandriei, pe coasta egipteană. Construit în jurul anului 280 î.Hr., a fost creația lui Sostratus din Cnidus. Din păcate, un foc a cuprins vârful turnului pe timp de noapte. O serie de cutremure șia-u spus cuvântul între 956 și 1323 d.Hr., însă a supraviețuit unui tsunami în 365 d.Hr.
Statuia lui Zeus din Olympia
Una dintre cele două capodopere create de sculptorul grec Fidias, această statuie uriașă a lui Zeus a întâmpinat vizitatorii la un templu care îl onorează în orașul antic Olympia.
Avea aproape 12 metri înălțime și era placat cu aur și fildeș. Originalul îl arăta pe Zeus ținând o statuie a lui Nike într-o mână și un sceptru în cealaltă. Versiunea lui Midjourney le-a eliminat pe ambele, iar un deget ridicat, „ciudat” de drept și ascuțit arată că A.I. are uneori dificultăți.
Templul zeiței Artemis din Efes
Această minune străveche a fost de fapt una dintre cele două, după ce primul templu al lui Artemis din Efes a fost ars într-un atac în 356 î.Hr. Originalul a fost construit de Cresus, regele Lidiei. A doua pe lângă că este masivă, se întinde pe o lungime de 110 de metri și are o lățime de 55 de metri, plină de artă.
Mausoleul din Halicarnas
Mormântul lui Mausolus, conducătorul Cariei, a fost atât de impresionant încât acesta a dat naștere termenului de „mausoleu”. Construită în Halicarnas între anii 353 și 351 î.Hr., Artemisia a fost înconjurată de 36 de coloane și acoperită de o piramidă cu 24 de trepte, împodobită cu un car de marmură cu patru cai alăturați. Se crede că a fost distrusă de un cutremur între secolele XI și XV d.Hr., iar pietrele au fost refolosite la consolidarea sau construcția clădirilor locale.
Grădinile suspendate din Babilon
Acesta este, poate, edificiul care stârnește cele mai ascunse curiozități, tocmai pentru că știm atât de puține despre el. Unde erau grădinile? A fost doar una, sau o înșiruire de grădini pe acoperiș? Erau în palatul regal din Babilon, acum în sudul Irakului? Cu toate acestea, din cauza incertitudinii, înseamnă că ne putem lăsa imaginația să ne devina companion, iar Midjourney s-a descurcat de minune, creând un labirint aproape eteric de arcade, coloane și verdeață, rupte de cascade repezi. Se crede că aceste grădini au fost udate de un sistem complex de irigare alimentat de râul Eufrat.
Citește și
- Britanicii vor avea nevoie de verificarea amprentei digitale când călătoresc, începând cu 2024
- De ce nu este bine să le spunem copiilor că „pot face orice”? Sfaturile unui psihoterapeut pentru părinți
- Putin spune că e gata să negocieze cu SUA și UE viitorul Ucrainei
Partenerii noștri