• În premieră poți vedea cea mai mare imprimantă 3D care va printa o structură de casă.
  • Soluții inovatoare de digitalizare a construcțiilor, prin realitate virtuală și augumentată.
  • Evenimentul ține 3 zile, vor fi 150 de expozanți și 25 de workshopuri.

nZEB Expo și-a deschis porțile ieri, iar în premieră în România, poți vedea cea mai mare imprimantă 3D care va printa în timp real o structură de casă. Îți mai spun că evenimentul ține întregul weekend, iar intrarea este gratuită.

„Avem trei scene: main stage (scena principală), unde avem speakeri locali și internaționali, care vorbesc despre construcții eficient energetice, iar astăzi a fost prezent faimosul urbanist, Carlos Moreno. Mai avem scena worshop-urilor, adică a atelierelor practice, unde avem meșteri specializați pe o întreagă aripă de construcții, în funcție de sistemul structural. Și avem și scena inovației, care este o zonă dedicată acestei imprimante, cea mai mare din România la momentul actual. De asemenea, mai există o scenă unde sunt prezentate tehnologii AR, VR și de realitate augumentată care sunt folosite pe șantiere, pentru că și România începe să fie deschisă, cumva, la noile tehnologii de digitalizare a șantierului. Avem peste 150 de expozanți, reprezentanți, producători sau distribuitori de materiale de construcții, fiecare având materiale care inovează sau care sunt utile construcțiilor nZEB sau pasive”, a explicat Horia Anton, organizator al evenimentului, pentru Aleph News.

Când vom putea folosi aceste imprimante 3D pentru construcții

„Imprimantele acestea sunt folosite cu predilecție în țările dezvoltate, precum SUA sau China și cumva, în nordul Europei, în țări precum Danemarca, Norvegia, Olanda, a început să fie mai răspândită folosirea lor, dar mai e mult până atunci, chiar și la nivel global”, a adăugat Horia Anton.

Recomandări

PUTIN ȘI KIM SEMNEAZĂ UN PACT
IOHANNIS PARTICIPĂ LA ȘEDINȚA CSAT
CIUCĂ ȘI CIOLACU NU DECID PREZIDENȚIALELE
GJASULA ÎNSCRIE ÎN MIN. 95
ZF: 75% DINTRE ȘCOLI ÎNVAȚĂ ÎN SCHIMBURI
4 ELEVI ROMÂNI IAU AURUL LA OLIMPIADA ASIATICĂ DE FIZICĂ

Citește și