• La POLI AutoFEST poți să vezi peste 300 de modele de mașini.
  • A. Șiclovan: Românii au însă 2 reticențe: prețul în sine și teama devalorizării.
  • Șiclovan: Electrificarea parcului auto e încurajatoare și se produce și la clasa medie.

În acest weekend poți vedea peste 300 de modele de automobile. Unde? La POLI AutoFEST, în campusul Universității Politehnica din București. Va fi expusă şi o colecție de automobile de epocă, alături de automobile de competiție și vehicule hibrid și electrice de ultimă generație. Când vom vedea și pe șosele mai multe mașini de ultimă generație și cum arată viitorul electricelor din România?

Cât de căutate sunt mașinile electrice în României?

„De la un trimestru la altul vedem creșterea liniară și foarte interesantă pe segmentul electricelor, e o diversitate tot mai mare de modele. Practic dacă ne place ceva anume ce vedem pe orice piață europeană vestică la scurt timp apare și la noi, deci nu este absolut nici o problemă să intrăm în relație cu un dealer, cu un importator și să întrebăm tot ce vrem să știm în plus despre fiecare model”, a susținut Alexandru Șiclovan, expert auto.

Care este situația stațiilor de încărcare în România?

„Este o diferență destul de mare în diverse regiuni ale țării. Unele zone sunt bine deservite de stații de încărcare, chiar cu capacitate foarte mare. Un drum către Marea Neagră, spre exemplu, poate fi destul de ușor făcut cu popasurile necesare sau către Valea Prahovei. Alte zone înspre Moldova, în Oltenia sau în zonele de munte sunt puțin mai problematice, mai ales dacă ai mașini electrice care nu au o autonomie foarte mare”, a declarat Alexandru Șiclovan pentru Aleph News.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Citește și