• Metrorex a implementat în 43 de stații noul sistemul de plată, care permite achitarea și deschiderea porților de acces prin simplă apropiere a cardului bancar contactless.
  • Sistemul permite plata călătoriei și deblocarea porților de acces extrem de rapid
  • Plata se poate face, în aceleași condiții, cu orice card Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume

Metrorex a anunțat că plata cu cardul bancar contactless va fi posibilă de marți, 10 martie, în 43 de stații, în București, direct de la porțile de acces. Prețul unei călătorii va fi de 2,5 lei, iar un pasager poate achita mai multe intrări cu același card.

Plata cu cardul contactless direct la turnicheți era posibilă din noiembrie 2019 doar la nouă stații de metrou.

„Metrorex în colaborare cu Banca Comercială Româna au finalizat implementarea noii soluții de plata cu cardul contactless, în 43 de stații de metrou din București în care accesul a fost modernizat prin introducerea porților batante de acces, astfel incât în acest moment în stațiile de metrou, călătorii beneficiază de soluția de plata cu cardul contactless de tip Mastercard sau Visa.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Sistemul ultra-modern, dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecărei porți de acces și utilizează tehnologii ce permit că atât plata călătoriei, cât și deblocarea porților de acces să fie extrem de rapide.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porții de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de “Acces liber”.

Costul unei călătorii ramâne același, 2,5 lei și nu există comisioane bancare. în cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, incepând cu a două tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Prin extinderea noului sistem de plata contactless, Bucureștiul este poziționat pe harta puținelor orașe din Europa care oferă astfel de facilități moderne de acces la metrou. Eforturile Metrorex nu se opresc aici. Strategia de modernizare a condițiilor de exploatare a metroului va continuă să ofere experiențe plăcute călătorilor”, transmite Metrorex, într-un comunicat.

Foto: Facebook