• WhatsApp va integra funcții de Inteligență Artificială Generativă similare cu ChatGPT.
  • Noile funcții de A.I. pe WhatsApp vor fi alimentate de modelul Llama 405B al Meta.
  • Actualizarea cu funcțiile de A.I. pe WhatsApp este în prezent în faza de testare beta pentru utilizatorii din SUA vorbitori de engleză.

O nouă actualizare majoră a WhatsApp va aduce în curând mai multe funcții A.I. foarte așteptate pentru miliardele sale de utilizatori, conform The Independent.

Actualizarea face parte din integrarea de către WhatsApp a Meta AI, care își propune să ofere capabilități de Inteligență Artificială similare cu ChatGPT de la OpenAI în cadrul suitei de aplicații Meta.

Una dintre cele mai mari schimbări ale aplicației de mesagerie va fi introducerea generării personalizate de imagini, care utilizează Inteligența Artificială Generativă pentru a crea sau modifica imagini din simple indicații text.

Recomandări

SECRETUL BANILOR E LA ZUCKERBERG
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
CE AJUTOR PRIMEȘTE PUTIN DIN IRAN?
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ
HARRIS PRIMEȘTE TOT MAI MULT SPRIJIN

„Dacă v-ați întrebat vreodată cum ați arăta ca un supererou sau ați vrut să încercați diferite coafuri sau ținute, acum vă puteți imagina făcând aproape orice”, se arată într-o postare pe blog care prezintă noile funcții A.I. de pe WhatsApp.

Cea mai recentă actualizare este disponibilă în prezent doar pentru utilizatorii beta vorbitori de limbă engleză din SUA, deși WhatsApp intenționează să o lanseze în mai multe limbi și țări „în curând”.

Unele funcții de Inteligență Artificială sunt deja disponibile în versiunile mai noi ale WhatsApp în urma integrărilor anterioare ale Meta AI, inclusiv capacitatea de a discuta cu un robot A.I..

O actualizare mai amplă a instrumentului Meta AI a dus la extinderea capacităților actuale ale asistentului, făcându-l disponibil în șapte limbi suplimentare pe Facebook, Instagram, Messenger și WhatsApp.

A.I.-ul va fi alimentat de noul Llama 405B al Meta, care vine cu noi capacități de raționament care îl fac mai util pentru subiecte precum matematica și codarea. Mark Zuckerberg, CEO al Meta, a declarat că noul model Llama AI va fi open source pentru a-l face „bun pentru lume”, contrazicând tendința industriei stabilită de OpenAI.

„Cred că sursa deschisă este necesară pentru un viitor pozitiv al A.I. A.I. are mai mult potențial decât orice altă tehnologie modernă de a crește productivitatea umană, creativitatea și calitatea vieții – și de a accelera creșterea economică, deblocând în același timp progresul în cercetarea medicală și științifică”, a scris șeful tech într-o postare pe blog care explică decizia.

„Sursa deschisă va asigura că mai mulți oameni din întreaga lume au acces la beneficiile și oportunitățile A.I., că puterea nu este concentrată în mâinile unui număr mic de companii și că tehnologia poate fi implementată mai uniform și mai sigur în întreaga societate.”

Citește și