• Aire este un A.I. ce poate prezice bolile și riscurile de deces timpuriu.
  • Aire A.I. poate prezice cu o acuratețe de 78% riscul de deces în următorii 10 ani.
  • Planul este ca fiecare electrocardiogramă să fie analizată automat de A.I.

O veste revoluționară vine din Marea Britanie, unde o Inteligență Artificială ar putea să-ți spună cât mai ai de trăit doar dintr-o simplă analiză a inimii. Sistemul, numit AIRE, va fi testat în spitalele britanice din 2025, dar are deja rezultate impresionante.

Cum a fost dezvoltat acest sistem cu A.I. și ce îl face atât de special?

Poate prezice cu 78% acuratețe riscul de deces în următorii 10 ani, identifică în proporție de 79% riscul de insuficiență cardiacă și detectează în proporție de 76% problemele de ritm cardiac.

Inteligența Artificială a fost antrenată pe 1,16 milioane de electrocardiograme de la aproape 190.000 de pacienți. Nu vor să înlocuiască medicii, ci să vadă în electrocardiogramă lucruri care pentru ochiul uman sunt imposibil de detectat. Sistemul poate prezice inclusiv riscul de îngustare a arterelor cu o precizie de 70%.

Recomandări

CÂND SE SCHIMBĂ ORA
MUSK L-A CREAT PE STARK
SENTINȚĂ REDUSĂ
„MIAU” DAT CONCEDIU
NEESON SE RETRAGE
FĂ A.I. DIN CE AI

Care e planul și ce ar însemna această tehnologie pentru viitorul medicinei?

Este un test simplu și ieftin care le poate spune medicilor dacă un pacient are nevoie de investigații mai amănunțite. Printr-o simplă electrocardiogramă, medicii pot identifica pacienții cu risc și interveni înainte ca boala să se manifeste.

Planul este ca în următorii 5-10 ani, fiecare electrocardiogramă făcută în spitalele britanice să fie analizată automat de A.I.

Citește și