• Amazon vrea să lanseze o monedă digitală
  • Fondatorul Jeff Bezos vrea să le ofere clienților noi experiențe de cumpărare în online
  • Proiectul va fi implementat în Mexic
  • Proiectul se numește Divizia de Plăți Digitale

Și când ești pe locul întâi tot îți dorești mai mult. Amazon e cel mai mare retailer online din lume, dar vrea și propria monedă electronică. Proiectul-pilot va fi implementat în Mexic.

Noul produs le va oferi clienților posibilitatea să își convertească banii în monede digitale și să se bucure de serviciile companiei în online. Evident, în primul rând vorbim de cumpărarea de bunuri. Până la urmă, asta face Amazon. Vinde produse pe internet. În plus, cu ajutorul noii monede, Jeff Bezos, vrea să își mențină clienții aproape de serviciul de streaming Amazon Prime.

Nu se știe exact când va fi lansat. Lucruri concrete știm deocamdată doar despre proiectul-pilot din Mexic. Amazon a tot făcut anunțuri recente privind angajările. Caută dezvoltatori de software și ingineri. Evoluția acțiunilor Amazon în ultimele 12 luni a ajuns la o valoare de piață de 1.100 de miliarde de dolari.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Publicaţia americană CNBC notează că Amazon va angaja alţi 75.000 de salariaţi, peste cele 100.000 de poziţii de muncă create luna trecută, pentru a putea face faţă comenzilor în creştere. Amazon are o cifră de afaceri de aproape trei ori cât produce economia românească într-un singur an.