• Americanii renunță la smartphone-uri pentru flip-uri.
  • Aceștia vor să reducă dependența de ecrane.
  • Americanii vor telefoane simple pentru funcțiile de bază cum ar fi apeluri și mesaje.

Într-o lume dominată de smartphone-uri, unii utilizatori optează pentru telefoane simple, cunoscute ca „dumbphones”. Jordan Hart, un reporter de tehnologie, testează un astfel de telefon în New York City, ca să vadă care sunt avantajele, dar și dezavantajele.

Ce rezultate avem?

În ultima vreme, în SUA de exemplu, tot mai mulți au început să renunțe la smartphone-uri în favoarea telefoanelor simple, adică „dumbphones”. Ele devin noile preferințe pentru cei care doresc să-și reducă dependența de ecran și să scape de aplicații inutile. În loc să petreacă ore în șir pe smartphone, aleg să se concentreze pe funcțiile de bază: apelurile și mesajele. Un exemplu concret al acestei tendințe este experimentul făcut de Jordan Hart, un reporter de tehnologie, care a decis să încerce unul dintre aceste telefoane pe străzile aglomerate din New York. Scopul e să vadă dacă un telefon simplu ar putea să o ajute să își reducă efectiv dependența de ecran.

Sunt avantaje sunt și dezavantaje. Cum a zis și Jordan, reduce dependența de ecrane, te poți concentra pe alte activități, nu mai ești distras de aplicații, te ajută să fii mai productiv și asta clar te face să fii mai prezent în lumea reală. Au o durată de viață a bateriei mult mai mare, te ține mai mult. Pe de altă parte, există și dezavantaje mari. Nu prea mai poți rezista în 2024 fără aplicații care îți ușurează viața. Lipsa unui smartphone poate îngreuna accesul, în primul rând, la servicii și informații esențiale. Folosești aplicațiile peste tot. Faci plăți, faci transferuri, comanzi de mâncare, comanzi Uber, comunici, socializezi și muncești. Cu un telefon smart, azi poți lucra de oriunde în lumea asta.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Citește și