• Iosif, atlet, foloseşte smartwatch Polar, iar antrenamentele sunt mai eficiente
  • Acesta monitorizează bătăile inimii, distanţele pe care le aleargă şi timpul
  • FitBit a primit autorizaţie de folosire a aplicaţiei EKG, pentru a detecta fibrilaţia arterială

Nu știu dacă ai auzit, dar noul Apple Watch îți va măsura inclusiv nivelul de oxigen din sânge. Până să apară, însă, împătimiții de sport se descurcă bine cu smart watchurile de pe piață.

Iosif Aelenei are 32 de ani a făcut atletism de performanţă, iar de 10 ani este arbitru de fotbal în Iaşi. Are smartwacht Polar de câtiva ani şi nu-şi începe antrenamentele fără el. Cu ajutorul lui îşi monitorizează bătăile inimii, distanţele pe care le aleargă şi timpul. Toate aceste lucruri fac antrenamentele mult mai eficiente.

Iosif Aelenei, arbitru de fotbal: „Dispozitivul, când este pus la mână, trebuie să-i faci o configuraţie în care pui toate datele tale personale, inclusiv vârsta, iar antrenamentele ar trebui să aibă o anumită intensitate“.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Toate datele pot fi apoi descărcate în laptop sau pe telefon. Ceasul costă aproximativ 1300 de lei.

Între aceste două smartwatch-uri este o diferenţă de preţ de aproximativ 300 de lei. Acesta este destinat sportivilor de performanţă, oferă date mai exacte, poți să setezi intervale de timp şi distanță.

Dacă vrei un ceas smart cu mai puține funcții, poţi cumpăra unul la 900 de lei, de la Fit Bit. Recent, compania americană a primit autorizaţie de folosire a aplicaţiei EKG, pentru a detecta fibrilaţia arterială. Aplicaţia FitBit EKG se va putea folosi pe modelul Sense, în România, din octombrie. Apple are şi el un model de smartwatch care costă aproape 4000 de lei. Noua aplicaţie Zgomot îşi spune când decibelii ajung la un nivel prea ridicat pentru auzul tău.