• Proiectul lui Tim Cook se bazează pe Inteligență Artificială generativă.
  • Robotul de la Apple ar putea costa sub 1.000 de dolari.
  • Funcțiile includ crearea de texte, rezumate de text, generarea de imagini și multe altele.

Apple testează dezvoltarea unei „personalități” A.I. pentru roboți. Noul asistent ar putea înlocui Siri pe noile dispozitive. Proiectul este încă în stadii incipiente de dezvoltare, dar presa de specialitate vorbește deja despre un nou trend A.I. la compania condusă de Tim Cook.

Conform informațiilor furnizate de Mark Gurman de la Bloomberg, Apple dezvoltă un nou asistent bazat pe Inteligență Artificială generativă, care ar putea avea o interfață mai umană comparativ cu Siri. Acest asistent ar fi destinat dispozitivelor robotice viitoare, inclusiv unui robot de tip tabletop, similar cu Amazon Astro. Scopul este de a crea o „personalitate” A.I. capabilă de conversații naturale și interacțiuni mai sofisticate. Apple vrea ca acest robot să fie accesibil, cu un preț sub 1.000 USD, dar proiectul este încă în faze incipiente și nu există garanții că va fi lansat.

Cum se va diferenția acest asistent A.I. de Siri?

Spre deosebire de Siri, noua „personalitate” A.I. la care Apple lucrează ar fi bazată pe tehnologii de inteligență artificială generativă, capabile de o înțelegere mai profundă și de generarea de conținut. Aceasta ar însemna că asistentul ar putea oferi răspunsuri mai naturale și mai umane, îmbunătățind interacțiunea cu utilizatorul. De asemenea, această personalitate A.I. ar putea fi integrată în viitoarele dispozitive robotice Apple, ceea ce ar aduce un nou nivel de interacțiune și funcționalitate în produsele companiei.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Ce urmează pentru Apple în domeniul A.I?

Apple își extinde portofoliul de tehnologii A.I. cu o serie de funcții de Inteligență Artificială generativă, denumite Apple Intelligence, care vor fi disponibile pe iPhone, iPad și Mac. Aceste funcții includ crearea de texte, rezumate de text, generarea de imagini și multe altele. În timp ce Apple explorează dezvoltarea de personalități A.I. pentru roboți, rămâne de văzut cât de angajat este în lansarea unui robot de casă. Până atunci, următoarea mare lansare pentru Apple este iPhone 16, care va include probabil aceste noi capabilități A.I.

Citește și