- Comentariile lui Cook pot fi interpretate ca fiind critice la adresa Microsoft și Google, care s-au grăbit să integreze AI-ul generativ în produsele lor de căutare.
- Tim Cook a recunoscut AI ca fiind ceva cu un potențial uriaș.
- Apple dispune de o platformă absolut masivă pe care ar putea implementa inteligența artificială generativă.
În timp ce Microsoft, Google și o mulțime de alte companii se întrec în a-și perfecționa versiunea lor de inteligență artificială prietenoasă cu chat-ul, cea mai mare companie de tehnologie din lume are ceva de spus despre acest subiect. Răspunzând la întrebarea unui reporter în timpul apelului privind câștigurile companiei de joi, Tim Cook, directorul general al Apple, a recunoscut AI ca fiind ceva cu un potențial uriaș, scrie Mashable.
Advertisment
„Cred că este foarte important să fii deliberat și atent la modul în care abordezi aceste lucruri”, a spus Cook. „Există o serie de probleme care trebuie rezolvate… în mai multe locuri diferite, dar potențialul este cu siguranță foarte interesant.”
Cook a continuat explicând modul în care Apple a integrat deja AI și învățarea automată în propriile produse, inclusiv funcțiile de detectare a căderilor și a accidentelor din Apple Watch și iPhone. Cu toate acestea, el nu a vrut să abordeze în mod direct subiectul care stârnește curiozitatea tuturor: IA generativă. Aceasta este tehnologia din spatele ChatGPT de la OpenAI, chatbotul multifuncțional al companiei, pe care toată lumea pare să îl folosească pentru ceva în aceste zile.
Recomandări
„Considerăm AI-ul ca fiind uriaș și vom continua să îl integrăm în produsele noastre în mod foarte atent”, a concluzionat Cook. Comentariile lui Cook pot fi interpretate ca fiind critice la adresa Microsoft și Google, care s-au grăbit să integreze AI-ul generativ în produsele lor de căutare.
Apple dispune de o platformă pe care ar putea implementa inteligența artificială generativă, incluzând produse hardware precum iPhone, care este dotat cu asistentul virtual Siri, bazat pe inteligență artificială, precum și software precum Safari și Maps. Compania nu pare să se grăbească să integreze în produsele sale un model de inteligență artificială bazat pe limbaj, precum ChatGPT, ci se bazează pe inteligența artificială pentru funcții foarte specifice.
Citește și
- ChatGPT are propriile patru scenarii apocaliptice. Cum ar putea sfârși omenirea
- Mama lui Jennifer Lopez a știut întotdeauna că fiica ei și Ben Affleck se vor împăca: „M-am rugat timp de 20 de ani”
- Călătorii în timp record până în Dubai. Europa intră în cursa avioanelor hipersonice
Partenerii noștri