Bonusul cultural revine în 2023: dacă împlinești 18 ani poți cheltui 200 de euro pe tehnologie

Miqel Iceta (ministrul Culturii și Sportului al Spaniei) arată într-un interviu pentru Onda Cero că va exista un voucher cultural în 2023. Utilizatorii care împlinesc 18 ani anul viitor vor putea accesa o subvenție de 400 de euro pentru a cumpăra jocuri video, cărți, reviste, ziare și bilete la spectacole.

Acest voucher cultural este menit să încurajeze consumul de cultură în rândul tinerilor, iar ministrul se așteaptă ca 500.000 de persoane să primească subvenția. Nu se știe încă ce servicii și produse vor primi, deși anul acesta cei 400 de euro ar putea fi împărțiți în:
200 de euro pentru artele vii, patrimoniul cultural și artele audiovizuale: bilete pentru spectacole, muzică live, cinema, muzee, biblioteci, expoziții, festivaluri sau musicaluri.
100 de euro pentru produse culturale fizice: cărți, reviste, ziare, jocuri video, discuri de vinil, CD-uri, DVD-uri sau partituri muzicale.
100 de euro în consum digital sau online: abonamente și închirieri la platforme muzicale, platforme de lectură, podcast-uri, jocuri video online, ziare, reviste sau alte publicații periodice.

2.500 de companii s-au înscris în programul de vouchere culturale, ajutorul se adresează doar persoanelor care au împlinit 18 ani și vor avea la dispoziție 12 luni pentru a cheltui banii atunci când vor primi subvenția.

Cum se poate aplica pentru Bono Cultural?

Bono Cultural Joven poate fi utilizat în unitățile sau instituțiile care participă la program și care își desfășoară activitatea în Spania. Cererile vor fi procesate în ordinea prezentării, iar în cazul în care ajutorul este acordat, persoana va primi suma totală într-o singură plată și sub forma unui card virtual preplătit nominal (persoana în cauză va fi singura care va putea folosi banii).

Exit mobile version