• Nemurirea ar fi la îndemâna noastră în următorii 10 ani.
  • Transumanist, Kurtzweil prevede fuziunea omului cu mașina.
  • Copii ale creierelor noastre vor fi salvate pe “cloud” și vor trăi sute de ani.

Antreprenor și geniu în ochii unora, Ray Kurzweil a prezis apariția Inteligenței Artificiale „generative” în urmă cu douăzeci de ani. Astăzi ne anticipează „nemurirea”, sau cel puțin cea a creerelor noastre care ar urma să se copieze pe cloud.

Ray Kurzweil este american. Are șaptezeci și șase de ani și nu intenționează să se oprească aici. Din copilărie, el a fost întotdeauna cu un pas înainte. Mai ales când vine vorba de computere. La vârsta de șaptesprezece ani a fost invitat la televizor să cânte o piesă pentru pian compusă de un computer pe care îl dezvoltase el însuși. Mai târziu, a făcut numeroase invenții, în special în domeniile recunoașterii optice a caracterelor și sintezei vorbirii. Astăzi se prezintă ca antreprenor, futurolog, transumanist și, întâmplător, conduce un laborator de Inteligență Artificială la Google. El a publicat recent o carte numită The Singularity is Nearer, subtitrata: „When we go with A.I.”.

„Singularitatea” despre care vorbește este acel moment din care mașinile s-ar auto-îmbunătăți și în care, pentru a rămâne relevante, ființele umane s-ar intersecta și s-ar amesteca cu ele. Potrivit lui, această fuziune nu este atât de departe. Ray Kurzweil spune că creierul nostru va fi în curând cuplat la cloud, adică la sisteme de inteligență dematerializate. „Cantitatea de lumină solară care cade pe Pământ este de 10.000 de ori mai mare decât avem nevoie pentru a ne crea propria energie”, spune el. Există resurse, după el, pentru a hrăni această nemurire.

Recomandări

CE I-A SPUS CHARLES LUI SIR KEIR STARMER?
ORBAN SE ÎNTÂLNEȘTE CU PUTIN
PEDRO SANCHEZ VIZITEAZĂ ROMÂNIA
MALPENSA DEVINE BERLUSCONI
PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
ASPRETELE, VĂZUT PENTRU PRIMA OARĂ NOAPTEA

Geniul este ca toți ceilalți: moartea este poate singura perspectivă care îl readuce printre noi. Kurzweil, în legătură cu conștiința noastră față de cloud, ne vede trăind câteva sute de ani, ne vede creând copii ale creierului nostru, copii de rezervă și, de asemenea, ne vede încetinind încălzirea globală, odată cu apariția energiei regenerabile care nu va produce dioxid de carbon . Toate în următorii zece ani.

Citește și