• A.I. și mediul academic sunt din ce în ce mai conectate, iar universitarii sunt împărțiți între a îmbrățișa potențialul AI-ului sau a exprima îngrijorări cu privire la riscurile sale.
  • Mushtaq Bilal, cercetător, a spus că ,,chatGPT va redefini viitorul cercetării academice. Dar majoritatea cadrelor universitare nu știu cum să îl folosească. „
  • În acest articol, vei citi despre cinci instrumente utile de A.I. pe care fiecare cercetător ar trebui să le folosească pentru a facilita procesele de cercetare.

,,ChatGPT va redefini viitorul cercetării academice. Dar majoritatea cadrelor universitare nu știu cum să îl folosească în mod inteligent” , a scris recent pe Twitter Mushtaq Bilal, cercetător postdoctoral la University of Southern Denmark.

Mediul academic și inteligența artificială A.I. devin din ce în ce mai interconectate și, pe măsură ce AI continuă să avanseze, este probabil ca universitarii să continue fie să îmbrățișeze potențialul său, fie să își exprime îngrijorarea cu privire la riscurile sale.

,,Există două tabere în mediul academic. Prima este cea a celor care adoptă timpuriu inteligența artificială, iar a doua este cea a profesorilor și a academicienilor care cred că AI corupe integritatea academică” , a declarat Bilal.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Profesorul de origine pakistaneză și stabilit în Danemarca crede că, dacă sunt folosite în mod chibzuit, modelele lingvistice ale A.I. ar putea contribui la democratizarea educației și chiar ar putea face loc mai multor cunoștințe.

Mulți experți au subliniat faptul că acuratețea și calitatea rezultatelor produse de modele lingvistice precum ChatGPT nu sunt de încredere. Textul generat poate fi uneori părtinitor, limitat sau inexact.

Dar Bilal spune că înțelegerea acestor limitări, combinată cu o abordare corectă, poate face ca modelele lingvistice ,,să facă o mulțime de muncă de calitate pentru dumneavoastră” , în special pentru mediul academic.

ChatGPT este doar una dintre multele aplicații cu inteligență artificială pe care le puteți folosi pentru a scrie la nivel academic sau pentru a imita conversații cu academicieni renumiți, potrivit presei străină.

Iată și alte softuri bazate pe A.I. pentru a vă ajuta în lucrările academice, selectate de Bilal

Consensus

În cuvintele lui Bilal: ,,Dacă ChatGPT și Google Scholar s-ar căsători, copilul lor ar fi Consensus – un motor de căutare alimentat de A.I.” .

Consensus seamănă cu majoritatea motoarelor de căutare, dar ceea ce îl diferențiază este faptul că puneți întrebări de tip Da/Nu, la care oferă răspunsuri cu consensul comunității academice.

Utilizatorii pot, de asemenea, să întrebe Consensus despre relația dintre concepte și despre cauza și efectul unui lucru. De exemplu: Imigrația îmbunătățește economia?

Consensus va răspunde la această întrebare afirmând că majoritatea studiilor au constatat că imigrația îmbunătățește în general economia, oferind în același timp o listă a lucrărilor academice pe care le-a folosit pentru a ajunge la acest consens și, în cele din urmă, împărtășind rezumatele celor mai importante articole pe care le-a analizat.

Motorul de căutare cu inteligență artificială este echipat pentru a răspunde doar la șase subiecte: economie, somn, politică socială, medicină și sănătate mintală și suplimente de sănătate.

Elicit.org

Elicit, ,,asistentul de cercetare A.I. ” , potrivit fondatorilor săi, folosește, de asemenea, modele lingvistice pentru a răspunde la întrebări, dar cunoștințele sale se bazează exclusiv pe cercetare, permițând ,,conversații inteligente” și brainstorming cu o sursă foarte bine informată și verificată.

De asemenea, software-ul poate găsi lucrări relevante fără o potrivire perfectă a cuvintelor cheie, le poate rezuma și poate extrage informații cheie.

Scite.ai

Deși modelele lingvistice precum ChatGPT nu sunt concepute pentru a înșela în mod intenționat, s-a dovedit că pot genera texte care nu se bazează pe informații concrete și includ citate false la lucrări care nu există.

Dar există o aplicație cu inteligență artificială care vă oferă citate reale la lucrări publicate cu adevărat – Scite.

,,Aceasta este una dintre preferatele mele pentru a îmbunătăți fluxurile de lucru” , a spus Bilal.

Similar cu Elicit, la adresarea unei întrebări, Scite oferă răspunsuri cu o listă detaliată a tuturor lucrărilor citate în răspuns.

,,De asemenea, dacă fac o afirmație și aceasta a fost infirmată sau coroborată de diverse persoane sau diverse reviste, Scite îmi oferă numărul exact. Așa că acest lucru este cu adevărat foarte, foarte puternic” .

,,Dacă ar fi să predau vreun seminar de scriere, aș preda cum să folosesc această aplicație” .

Research Rabbit

,,Research Rabbit” este un instrument incredibil care vă căuta rapid studii pentru a vă îmbunătăți cercetarea. Cea mai bună parte: este gratuit. Dar majoritatea academicienilor nu știu despre el”, a scris Bilal pe Twitter.

Numit de fondatorii săi ,,Spotify al cercetării” , Research Rabbit permite adăugarea de lucrări academice la ,,colecții” .

Aceste colecții permit software-ului să învețe despre interesele utilizatorului, determinând noi recomandări relevante.

Research Rabbit permite, de asemenea, vizualizarea rețelei academice de lucrări și de coautori în grafice, astfel încât utilizatorii pot urmări activitatea unui singur subiect sau autor și se pot scufunda mai adânc în cercetarea lor.

ChatPDF

ChatPDF este o aplicație bazată pe inteligență artificială care facilitează și accelerează citirea și analiza articolelor din reviste.

,,Este ca ChatGPT, dar pentru lucrări de cercetare” , a declarat Bilal.

Utilizatorii încep prin a încărca PDF-ul lucrării de cercetare în software-ul de inteligență artificială și apoi încep să îi pună întrebări.

Aplicația pregătește apoi un scurt rezumat al lucrării și oferă utilizatorului exemple de întrebări la care ar putea răspunde pe baza articolului complet.

Ce promisiuni are A.I. pentru viitorul cercetării?

Dezvoltarea inteligenței artificiale va fi la fel de fundamentală ,,ca și crearea microprocesorului, a computerului personal, a internetului și a telefonului mobil”, a scris Bill Gates în ultima postare de pe blogul său personal, intitulată ,,The Age of AI Has Begun” .

,,Calculatoarele nu au avut efectul asupra educației pe care mulți dintre noi, cei din industrie, l-am sperat” , a scris el.

,,Dar cred că, în următorii cinci până la zece ani, software-ul bazat pe inteligență artificială își va îndeplini în sfârșit promisiunea de a revoluționa modul în care oamenii predau și învață” .

Citește și:

Schimb de replici pe Twitter între ministerele britanic și rus de Ziua Păcălelilor. Răspunsul Rusiei

FOTO. Cum arată centrala electrică italiană ascunsă care ar putea schimba pentru totdeauna aprovizionarea cu energie a Pământului

O școală a interzis cântecul Rainbowland al lui Miley Cyrus. Răspunsul cântăreței