• 2024 se anunță anul în care sustenabilitatea și eficiența energetică.
  • Provocarea noilor tehnologii dar și necesitatea unor proiecte durabile sunt principalele preocupări in constructii.
  • Pe termen pe termen scurt putem vorbi de modificările legislative și impactul taxelor în domeniul construcțiilor și în toate afacerile care vor genera o creștere a proiectelor în lucru”, a transmis Elena Stefănescu, co-fondator studio ae.

2024 se anunță anul în care sustenabilitatea și eficiența energetică par a fi cuvintele de lege când vine vorba de arhitectură sau dezvoltare imobiliară. Provocarea noilor tehnologii, dar și necesitatea unor proiecte durabile sunt principalele preocupări in constructii. Cei de la studio AE au definit 10 trenduri care vor defini piața imobiliară în 2024.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Care sunt cele mai importante trenduri în materie de arhitectură anul acesta?

,,Pe scurt, ca să facă un rezumat, aș împărți în trenduri care sau influențe care o să apară pe termen mediu, scurt și lung? Pe termen pe termen scurt putem vorbi de modificările legislative și impactul taxelor în domeniul construcțiilor și în toate afacerile care vor genera o creștere a proiectelor în lucru”, a transmis Elena Stefănescu, co-fondator studio ae al Aleph News.

,,Pe termen mediu, vorbim de continuarea tendințelor care se observă din ultimii ani privind locuirea mai bună, sustenabilitatea, eficiența energetică. Și anul acesta un punct bun este că vor fi finalizate mai multe șantiere care au ținut deja cont de măsurile privind eficiența energetică și care vor asigura o locuire mai bună și o utilizare mai bună a clădirilor. Și pe termen lung putem vorbi de anul electoral, care va fi anul în 2024 și care va genera agende politice și este un moment în care putem vorbi de o redefinire și de o gândire pe termen lung la nivelul politicilor urbane, astfel încât să să ajungem în orașele noastre să avem o calitate mai bună a vieții”, Elena Stefănescu, co-fondator studio ae.

Citește și