• CEO-ul SoftBank, Masayoshi Son, spune că A.I. va fi de 10.000 de ori mai inteligentă decât oamenii în 10 ani.
  • Son și-a prezentat viziunea pentru o lume cu Inteligență Artificială sau ASI, cum a numit-o el.
  • Masayoshi Son crede că misiunea SoftBank este „evoluția umanității” si scopul său în viată este crearea ASI.

CEO-ul SoftBank, Masayoshi Son, spune, într-o apariție publică extrem de rară, că Inteligența Artificială de 10.000 de ori mai inteligentă decât oamenii va apărea în maxim 10 ani. Son și-a prezentat viziunea pentru o lume cu Inteligență Artificială sau ASI, așa cum a numit-o el.

Ce mesaj a vrut să transmită Son


CEO-ul a vorbit mai întâi despre termenul AGI, care se referă în linii mari la A.I. care este mai inteligentă decât oamenii. Această tehnologie, spune el, va fi probabil de până la 10 ori mai inteligentă decât omenii și va aparea în următorii trei până la cinci ani, mai devreme decât anticipase el.

Son a prezentat un viitor în care vor exista diverse modele ASI care interacționează între ele, precum neuronii dintr-un creier uman. Acest lucru face A.I.de 10.000 de ori mai inteligentă decât orice geniu uman, potrivit lui Son.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
GERMANII ȘI FRANCEZII SIMT CĂ NU AU DESTUL TIMP LIBER
UNDE MERGI AZI? ÎN CARAIBE
HUNTER BIDEN SE JUDECĂ CU FOX NEWS

Cine este Son


Son este fondatorul SoftBank, care a devenit cunoscut după o investiție profitabilă în gigantul chinez de comerț electronic Alibaba. El a poziționat SoftBank ca un vizionar în tehnologie cu lansarea în 2017 a Vision Fund, un fond de investiții masiv axat pe sprijinirea firmelor de tehnologie. În timp ce unele dintre pariuri au avut succes, au existat și multe eșecuri importante, cum ar fi compania de partajare a biroului WeWork.

Son a spus că SoftBank va trece acum la ofensivă, încântat de oportunitățile de investiții în Inteligența Artificială. Ieri, Son s-a aflat în centrul atenției după discursul plin de întrebări existențiale în care a observat că îmbătrânește și are impresia că nu a realizat nimic semnificativ până în prezent.

El a adăugat că în sfârșit, a găsit misiunea SoftBank, care este „evoluția umanității”. El a mai spus că și-a descoperit propriul scop în viață. „Poate sună ciudat, dar cred că m-am născut pentru a realiza ASI. Sunt foarte serios în privința asta”, a spus Son.

Citește și