• ChatGPT, creat de compania OpenAI, a picat testele de matematică şi ştiinţă pe care le susţin elevii de clasa a şasea din Singapore.
  • A făcut erori în plus şi nu a putut înţelege nicio diagramă.
  • Câteva zile mai târziu, ChatGPT a primit câteva întrebări exact la fel, iar rezultatul a fost uimitor.

ChatGPT, creat de compania OpenAI, a picat testele de matematică şi ştiinţă pe care le susţin elevii de clasa a şasea din Singapore. A făcut erori în plus şi nu a putut înţelege nicio diagramă. Câteva zile mai târziu, ChatGPT a primit câteva întrebări exact la fel, iar rezultatul a fost uimitor.

Când botul ChatGPT cu inteligenţă artificială a fost rugat să rezolve întrebări de la examenele de clasa a şasea din Singapore, a eşuat lamentabil. N-a putut să treacă un test de evaluare pe care îl pot trece cu brio elevii de 12 ani din Singapore. 

ChatGPT a primit întrebări despre matematică, ştiinţă şi engleză. A obţinut un scor de 16 din 100 la toate cele trei teste de matematică. potrivit The Straits Times. În timpul testului, nu a putut înţelege sau răspunde la nicio întrebare legată de diagrame sau grafice. 

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

N-a putut răspunde nici măcar la întrebări simple. Când i s-a cerut să adune 60.000 + 5.000+ 400+ 3, a spus că răspunsul este 65.503. Răspunsul corect era 65.403. Cu toate acestea, când reporterii Insider i-au dat aceeaşi întrebare, ChatGPT a răspuns corect. La ştiinţă, ChatGPT a obţinut un scor de 21 din 100. 

Dar luni, când Insider a testat ChatGPT, punându-i două întrebări de şcoală elementară, a răspuns corect la ambele. ChatGPT a reuşit să treacă testele de engleză cu un scor de 11 din 20 în toate cele trei eseuri, dar a întâmpinat în continuare probleme, de data aceasta, cu întrebări care conţineau cuvinte care au sensuri multiple.

Un exemplu a fost cuvântul „valoare”. ChatGPT a ignorat contextul întrebării, unde „valoarea” se referea la principiile morale ale cuiva şi a dat un răspuns ce semnifica valoarea monetară.

ChatGPT recunoaşte că încă învaţă şi nu este perfect. Aplicaţia este folosită de peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume de la începutul acestui an şi se pricepe de minune să redacteze eseuri în domenii teoretice şi lucrări academice în drept, medicină şi istorie, preluând informaţii de-a gata de pe Google şi Wikipedia. De aceea, multe universităţi au restricţionat accesul studenţilor la această platformă, inclusiv în interiorul căminelor studenţeşti.