• Apple, liderul mondial în industria tech, lansa primul Macintosh pe 24 ianuarie 1984.
  • Clasicele pictograme facilitau accesul la tehnologie chiar și pt. un utilizator începător.
  • În ultimii 40 de ani, Apple a lansat gadget-uri care au revoluționat industria tech.

24 ianuarie nu este o zi aniversară doar pentru România. În urmă cu 40 de ani, Apple a declanșat revoluția calculatoarelor, prin lansarea primului Macintosh. Un computer care astăzi este, fără îndoială, piesă de muzeu.

Cum s-a dezvoltat gigantul tehnologic în acești 40 de ani?

Cel mai interesant este să ne imaginăm ce impact a generat lansarea unui astfel de produs în 1984. Sistemul de operare al noului computer aducea inovație pentru utilizatori, deoarece funcționa pe baza cunoscutelor pictograme. Acestea facilitau inclusiv accesul unei persoane care nu era pricepută la tehnologie. Le cunoaștem foarte bine și noi: Recycle Bin, Desk, Folder și așa mai departe.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Din acea zi, universul lui Steve Jobs a menținut un singur slogan: „Gândește diferit!”. Apple a revoluționat industria tech, prin lansarea de gadget-uri care nu au adus îmbunătățiri majore doar în diferite sectoare economice, ci și în viața fiecărui utilizator. La 40 de ani de la lansarea acelui computer, așteptăm ca Apple să determine din nou progresul tehnologic prin dezvoltarea programelor moderne de inteligență artificială și nu numai.

Citește și