• Facebook continuă procesul cu Comisia Federală de Comerț din Statele Unite.
  • Avocații Facebook au făcut o cerere de recuzare a Linei Khan, cea aleasă de Joe Biden ca șeș al Comisiei Federale de Comerț.
  • Comisia Federală acuză Facebook de monopol asupra pieței prin cumpărarea WhatsApp și Instagram.

Facebook continuă meciul de șah cu Comisia Federală de Comerț din Statele Unite. Ultima mutare a lui Mark Zuckerberg are un scop clar: distrugerea procesului prin care FTC vrea să despartă Facebook de WhatsApp și Instagram.

Miercuri, avocații rețelei de socializare au făcut o cerere de recuzare a Linei Khan, cea aleasă de Joe Biden ca șef la Comisia Federală de Comerț. Dacă cererea va fi aprobată, Facebook speră ca procesul să fie abandonat: fără Khan, votul din cadrul Comisiei are toate șansele să fie egal, iar procesul să fie abandonat.

CITEȘTE ȘI Mușamalizare la Facebook? Compania lui Zuckerberg, acuzată că a eliminat referirile la Rusia dintr-un raport oficial

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Renunțarea la două dintre cele mai descărcate aplicații la nivel global înseamnă practic ruperea gigantului care este Facebook în prezent. Poate că ar părea extrem, însă este unul dintre puținele cazuri când republicanii și democrații sunt de acord: creația lui Mark Zuckerberg este prea mare. Prea puternic. Însă nu se va întâmpla peste noapte”, a spus Jose Cayasso, youtouber din zona tech.

FTC trebuie să decidă dacă va mai încerca să ducă Facebook în instanță după ce un judecător a respins dosarul în luna iunie. Comisia Federală acuză Facebook de monopol asupra pieței prin cumpărarea WhatsApp și Instagram. În total, cele trei au aproape 6 miliarde de utilizatori.