• Apple spune că funcțiile cu A.I. nu pot veni pe iPhone-uri în UE din cauza Digital Markets Act.
  • Apple: E dificil să facem sistemul A.I. compatibil cu regulile din UE.
  • Apple a prezentat acum două săptămâni noi funcții cu Inteligență Artificială.

Dacă abia așteptai să vezi funcțiile cu Inteligență Artificială pe iPhone-ul tău, mai ai de așteptat. Până în 2025, cel mai devreme. Apple a anunțat că toate funcțiile cu Inteligență Artificială cu care s-au lăudat în ultimele săptămâni nu vor veni în Uniunea Europeană! Motivul? Politicile Uniunii cu privire la concurență!

Ce îi nemulțumește pe cei de la Apple?

Apple a prezentat acum două săptămâni noi funcţii cu Inteligenţă Artificială, inclusiv un parteneriat cu OpenAI, directorul executiv Tim Cook spunând că este „următorul pas important”. 

Cu toate acestea, compania a declarat că lansarea Apple Intelligence, despre care analiştii spun că este vitală pentru a se asigura că utilizatorii fac upgrade la noile iPhone-uri, va fi amânată în Europa. Apple a dat vina pe complexitatea de a face sistemul compatibil cu normele UE care au obligat-o să facă părţi cheie ale software-ului său iOS şi ale serviciilor App Store interoperabile cu terţii.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

„Din cauza incertitudinilor de reglementare generate de legea privind pieţele digitale nu credem că vom putea lansa trei dintre aceste noi caracteristici – iPhone Mirroring, îmbunătăţiri ale partajării ecranului SharePlay şi Apple Intelligence – pentru utilizatorii noştri din UE în acest an”.

Citește și