• Cea mai interesantă funcție este urmărirea ochilor, care va fi suportată atât pe iPhone, cât și pe iPad.
  • Aceasta îți va permite să controlezi dispozitivele cu ajutorul ochilor, așa cum îi spune și numele.
  • Nu veți avea nevoie de niciun hardware sau accesoriu suplimentar.

Apple a anunțat o nouă suită de funcții de accesibilitate care vor fi disponibile „în cursul acestui an” pentru iPhone și iPad, așa că se presupune că acestea vor face parte din iOS 18 și iPadOS 18, care vor fi prezentate oficial luna viitoare, scrie GSM Arena.

De departe, cea mai interesantă dintre ele este urmărirea ochilor, care va fi suportată atât pe iPhone, cât și pe iPad, și care îți va permite să controlezi dispozitivele cu ajutorul ochilor, așa cum îi spune și numele.

Acesta este destinat utilizatorilor cu dizabilități fizice, dar oricine îl va putea folosi. Urmărirea ochilor va fi asigurată de Inteligența Artificială (pentru că acum totul trebuie să fie așa). Inițial, veți trece printr-o fază de calibrare de câteva secunde, care se va face prin intermediul camerei frontale, după care veți fi gata de utilizare. Toate datele utilizate pentru acest lucru nu părăsesc niciodată dispozitivul tău, deoarece sunt alimentate de învățarea automată pe dispozitiv.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Nu veți avea nevoie de niciun hardware sau accesoriu suplimentar, iar Eye tracking va funcționa cu orice aplicație. Îți va permite să navighezi prin elementele unei aplicații cu ajutorul ochilor și să folosești Dwell Control pentru a activa fiecare element dacă te oprești asupra lui cu ochii.

În continuare, motorul Taptic din iPhone va reda bătăi, texturi și vibrații rafinate, toate acordate în funcție de muzica pe care o ascultați, iar acest lucru ne amintește de funcția similară a celor de la Sony, care a debutat cu foarte mulți ani în urmă, cu excepția faptului că Music Haptics de la Apple funcționează inițial doar cu Apple Music. Cu toate acestea, va fi disponibilă ca API pentru ca dezvoltatorii să facă muzica mai atractivă în propriile aplicații, dacă doresc acest lucru.

Citește și