• Curăţenia şi întreţinerea Casei Albe sunt supervizate de Serviciile Secrete
  • Sunt folosite aspiratoare ale unor firme germane, suedeze sau britanice
  • Detalii despre dezinfecţie poţi afla doar comparativ cu alte clădiri emblematice

E destul de greu de aflat cum se desfăşoară dezinfecţia la Casa Albă. Până la urmă e o zonă care ţine de Secret Service. Inclusiv cameristele au parte de un training exhaustiv din partea serviciilor de protecţie atunci când îşi iau în primire job-urile.

Am reuşit însă să aflăm pentru tine ce aspiratoare se folosesc la Casa Albă. Poate te inspiră.

Unul dintre ele este Windsor Sensor XP, produs de compania germană Sebo, furnizorul Casei Albe de ani de zile. Aceeaşi companie furnizează aspiratoare şi pentru Palatul Buckingham.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

În camera de presă, a fost fotografiat în 2007 un Dyson DC07, însă modelul a ieşit între timp din fabricaţie. Compania producătoare este britanică.

Un alt aspirator este Sanitaire Commercial SC 899, surprins în acţiune în biroul oval, dar şi curăţând covorul roşu de pe peluza Casei Albe. Pentru multă vreme, a fost un brand al producătorului suedez Electrolux. A fost cumpărat acum doi ani de o companie americană.

În ce priveşte dezinfecţia, cel mai probabil se procedează la fel ca în clădirea Bursei din New York, una dintre clădirile americane care, alături de Casa Albă, Capitoliu şi Curtea Supremă, nu se închid niciodată.

Mai întâi se face curăţenia obişnuită, apoi se pulverizează un dezinfectant probiotic şi se şterg toate obiectele, iar la final se pulverizează Anasphere, un dezinfectant împotriva ameninţărilor biologice.

Mai multe detalii ai putea afla doar dacă ai vreo rudă apropiată în Secret Service, deşi, probabil, nici atunci.