Cybertruck-ul lui Elon Musk intră din nou în service. Al cincilea recall major anunțat de Tesla în acest an

Tesla lui Elon Musk se confruntă cu o nouă provocare în lansarea mult-așteptatului Cybertruck. Compania anunță recent a cincea rechemare în service în mai puțin de un an de la debutul vehiculului.

De această dată, peste 27.000 de unități sunt afectate de o problemă legată de camera retrovizoare, care ar putea crește riscul de accidente în timpul manevrelor.

Detaliile rechemării

Conform unui raport depus la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), Cybertruck-urile fabricate între 13 noiembrie 2023 și 14 septembrie 2024 pot prezenta o întârziere în afișarea imaginii camerei retrovizoare.

În unele cazuri, ecranul poate rămâne gol timp de până la 8 secunde după ce vehiculul este pus în marșarier, încălcând astfel reglementările federale care impun o activare în maximum 2 secunde.

Pentru a remedia această problemă, Tesla a dezvoltat o actualizare de software care va fi distribuită gratuit prin intermediul unei actualizări over-the-air. Compania a anunțat că va începe să notifice proprietarii afectați începând cu 25 noiembrie 2024.

Istoricul rechemărilor Cybertruck

Această rechemare este doar cea mai recentă dintr-o serie de probleme care au afectat Cybertruck-ul de la lansarea sa.

În iunie 2024 a avut loc of rechemare pentru probleme cu piesele decorative și ștergătoarele de parbriz. În aprilie 2024 același lucru s-a întâmplat din cauza riscului de blocare a pedalei de accelerație. Iar, în trecut, au avut loc alte două rechemări pentru diverse probleme tehnice.

În ciuda acestor obstacole, Tesla continuă să livreze Cybertrucks clienților, deși cu o întârziere semnificativă față de planul inițial. Rămâne de văzut cum va afecta această serie de rechemări percepția publică și vânzările viitoare ale vehiculului.

Exit mobile version