- ChatGPT, un chatbot creat de OpenAI, nu este prea bun la poezie, conform poeților.
- Poeții sunt nemulțumiți de calitatea poeziei generate de ChatGPT.
- Poeții spun că zvonurile privind depășirea lor de către inteligența artificială au fost mult exagerate.
Potrivit unui articol publicat pe Vice.com, ChatGPT, un chatbot dezvoltat de OpenAI, pare să aibă dificultăți în a crea poezii de calitate, conform opiniilor exprimate de poeți. Modelul, care este un sistem de inteligență artificială antrenat să genereze texte, inclusiv poezii, folosind un set mare de date de învățare, nu reușește să atingă nivelul de expresivitate și profunzime pe care îl pot avea poeziile scrise de oameni.
Advertisment
Autorii intervievați în articol au spus că, deși ChatGPT poate produce texte care au o anumită structură și rimă, lipsesc adesea emoția, originalitatea și sensibilitatea artistică pe care poeții le aduc în creațiile lor. ChatGPT pare să fie limitat în abilitatea de a exprima trăiri și emoții complexe și de a captura esența poeziei într-un mod autentic.
Un alt aspect se referă la creativitatea și originalitatea poeziei, care sunt considerate a fi elemente cheie ale artei poetice. Poetul este capabil să combine cuvintele și ideile într-un mod unic și personal, în timp ce ChatGPT se bazează pe modele preexistente și nu are experiențe și trăiri personale din care să creeze.
Recomandări
Cu toate acestea, există și opinii diferite cu privire la rolul ChatGPT în poezie. Unii consideră că acest model poate fi folosit ca o unealtă de inspirație pentru poeți, oferindu-le idei și sugestii pentru creațiile lor. De asemenea, se remarcă că ChatGPT poate avea potențial în alte domenii, cum ar fi generarea de texte informative sau tehnice, dar că poezia rămâne un teren dificil pentru inteligența artificială deoarece implică adesea trăiri și emoții profunde care sunt greu de transmis de un chatbot.
Este important de menționat că ChatGPT este un algoritm de inteligență artificială care generează texte pe baza datelor cu care a fost antrenat. Cu toate acestea, poezia și creația artistică în general sunt subiective și au o dimensiune emoțională și estetică care nu poate fi complet capturată de un algoritm, spun poeții.
Citește și:
A murit părintele jocului Catan, care a revoluţionat lumea. Cine a fost Klaus Teuber
Regina Camilla își face prima apariție publică de la anunțul schimbării titlului