• Planificat pentru 2029 în centrul orașului Dubai, Tiger Sky Tower va găzdui o pădure tropicală între zidurile sale.
  • La 447 de metri înălțime, aceasta va devini cea mai înaltă pădure tropicală dintr-o clădire rezidențială.
  • Potrivit CEO-ului grupului Tiger Properties, este „un angajament de a se armoniza cu natura, de a păstra biodiversitatea și de a promova creșterea durabilă”.

Întotdeauna mai mare…și tot mai luxos. Cursa pentru cei mai frumoși zgârie-nori din lume este pe cale să întâmpine un concurent major: un turn de un miliard de dolari este în prezent în construcție în Dubai.

Numit Tiger Sky Tower, acesta ar trebui să măsoare 532 de metri înălțime și va găzdui, pe lângă obișnuitele săli de sport, piscine infinite și reședințe de lux, o pădure tropicală.

O pădure tropicală suspendata este cu adevărat posibila?

Deși au fost dezvăluite puține informații despre pădurea tropicală care va fi instalată în inima zgârie-norului aflat în prezent în construcție, aceasta ar urma să se afle la o înălțime de 447 de metri, făcând-o cea mai înaltă pădure tropicală dintr-o clădire rezidențială.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
HIGH-END PERFUME
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Păsărele, cabane mici dar și atracții precum o tiroliană sunt deja gata în planurile pentru zgârie-nori dezvăluite de dezvoltatorul Tiger Properties care se afla în spatele proiectului.

Potrivit lui Amer Waleed Al Zoubi, CEO al grupului Tiger Properties, prezența acestei păduri demonstrează „un angajament de a se armoniza cu natura, de a păstra biodiversitatea și de a promova creșterea durabilă”, relatează New York Post . El a spus că va servi drept „simbol al responsabilității pentru a proteja și hrăni cele mai prețioase ecosisteme ale planetei noastre”.

Ce alte surprize îi așteaptă pe fericiții posesori ai unui apartament în acest turn?

Turnul, a cărui inaugurare este programată pentru 2029 și va avea 122 de etaje, promite deja sa fie extrem de luxos.

Pe lângă cele 849 de reședințe – vândute de la 680.000 de dolari (607.550 de euro) – și cele 18 apartamente penthouse, acest zgârie-nori va oferi rezidenților săi o sală de sport ultramodernă, un spa, zone de grătar și un teren de jogging, precizează New York Post .

Tiger Sky Tower se va lăuda și cu cel mai înalt penthouse regal din lume, care probabil va fi ocupat de un prinț din Dubai, adaugă New Atlas.

De asemenea, se așteaptă ca zgârie-norul să bată recorduri pentru cel mai înalt restaurant din lume și cea mai înaltă piscină infinită.

Nu doar le oferim oamenilor șansa de a trăi în lux, dar le oferim și șansa de a se bucura de o aventură”, a spus Amer Waleed Al Zoubi, transmis de New York Post. „Câți oameni se pot lăuda că trăiesc în nori, cu propria lor pădure tropicală și roller coaster pe care să călătorească?” se întreabă el, retoric. Foarte puțini, asta e sigur.

Ce mai are în portofoliu acest dezvoltator?

Tiger Sky Tower nu este primul proiect al dezvoltatorului Tiger Properties, care a construit deja peste 270 de clădiri, inclusiv Jade Tower, Red Square Tower și Volgă Tower.

Dar cu 532 de metri înălțime, noul proiect Tiger Properties nu se va alătura topului 3 al celor mai mari zgârie-nori din lume, șeful clasamentului fiind încă ocupat de Burj Khalifa cu 828 de metri înălțime.

Citește și