• Elon Musk a promis pe Twitter un premiu de 100 de milioane de dolari
  • Premiul este pentru dezvoltarea „celei mai bune” tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon
  • Oficialii Tesla nu au răspuns imediat la o cerere de informații suplimentare

Elon Musk a promis pe Twitter un premiu de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea „celei mai bune” tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon, relatează Reuters.

Captarea emisiilor de încălzire a planetei devine o parte importantă a planurilor de a ține sub control schimbările climatice, dar până în prezent s-au făcut foarte puține progrese în ceea ce privește tehnologia, cu eforturi axate pe reducerea emisiilor, mai degrabă decât pe eliminarea carbonului din aer.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat la sfârșitul anului trecut că este necesară o creștere bruscă a implementării tehnologiei de captare a carbonului pentru ca țările să îndeplinească obiectivele de emisii nete zero.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

„Donez 100 de milioane de dolari ca premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Musk într-un tweet, urmat de un al doilea tweet care promitea „Detalii săptămâna viitoare”.

Cel mai amuzant comentariu la postarea lui Musk vine cu o propunere „de modă veche”, dar care ar putea da rezultate mult mai bune în viitorul apropiat.

„Deci… ascultați-mă.”, a scris un utilizator care i-a propus lui Elon Musk să nu uite și de metoda tradițională pentru captarea emisiilor de carbon. Și nu a fost singurul cu aceeași părere.

Oficialii Tesla nu au răspuns imediat la o cerere de informații suplimentare. Joe Biden s-a angajat și el să accelereze dezvoltarea tehnologiei de captare a carbonului ca parte a planului său general de combatere a schimbărilor climatice. Joi, el a numit-o pe Jennifer Wilcox, expertă în tehnologii de îndepărtare a carbonului, în funcția de secretar adjunct pentru energie fosilă la Departamentul de Energie al SUA.