Elon Musk l-a depăşit pe Bill Gates şi a devenit al doilea cel mai bogat om din lume. Cu cât a crescut averea lui în 2020

elon-musk

elon-musk

Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, l-a depăşit pe Bill Gates şi a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit index-ului Bloomberg, relatează The Hill.

În vârstă de 49 de ani, averea lui Musk a crescut cu 100,3 miliarde de dolari în 2020, mai mult decât a oricărei alte persoane din topul 500 celor mai bogaţi oameni din lume. Averea lui a ajuns acum la 127,9 miliarde de dolari.

În ianuarie, Musk era pe locul 35 în lume. Creşterea semnificată se datorează companiei Tesla, care a ajuns să valoreze aproape 500 de miliarde de dolari. Aproximativ 75% din averea lui Musk este alcătuită din acţiunile pe care le are la Tesla.

Cât despre Bill Gates, este doar pentru a doua oară în ultimii opt ani când nu este considerat al doilea cel mai bogat om al planetei. El are o avere de 127,7 miliarde de dolari, însă de la începutul pandemiei, Gates a făcut donaţii semnificative către domeniul medical, pentru descoperirea vaccinului anti-Covid.

Exit mobile version