• Musk a declarat că în câțiva ani vor exista sute de oameni cu Neuralink, poate zeci de mii în 5 ani și milioane în 10 ani.
  • Cel mai recent participant la studiul clinic al Neuralink a fost capabil să îndeplinească noi sarcini cu ajutorul gândurilor.
  • Participantul a putut, de asemenea, să joace un joc video la persoana întâi care necesită în mod normal două joystick-uri.

Elon Musk speră să implanteze milioane de cipuri Neuralink în creierele oamenilor în următorul deceniu, a declarat miliardarul, conform The Independent.

Directorul executiv al Neuralink și-a anunțat planurile în urma unei actualizări din partea startup-ului neurotehnologic, care a dezvăluit noi capacități ale interfeței sale creier-computer.

Potrivit firmei, cel de-al doilea pacient căruia i s-a montat dispozitivul a fost capabil să îl folosească pentru a juca jocuri cu împușcături la persoana întâi și pentru a proiecta obiecte tridimensionale.

Recomandări

LASĂ FRICA LA INTRARE
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL
SE ÎNTĂMPLĂ ȘI LA CASE MARI
CÂTE LIMBI VORBEȘTI?

„Dacă totul merge bine, în câțiva ani vor exista sute de oameni cu Neuralink, poate zeci de mii în 5 ani, milioane în 10 ani”, a scris Musk pe X ca răspuns la postarea de pe blogul Neuralink.

Neuralink a declarat că cel mai recent participant la primul său studiu pe oameni al tehnologiei a fost capabil să îndeplinească noi sarcini cu ajutorul gândurilor, cum ar fi proiectarea de obiecte 3D cu ajutorul software-ului de proiectare asistată de calculator (CAD). Participantul a fost capabil să proiecteze și să tipărească un suport personalizat pentru încărcătorul său Neuralink cu ajutorul interfeței creier-computer, un proces care a fost imposibil cu tehnologiile de asistență pe care le-a utilizat anterior.

El a putut, de asemenea, să joace un joc video la persoana întâi care necesită de obicei două joystick-uri separate pentru a controla personajul.

Citește și