Elon Musk vrea să implanteze milioane de oameni cu cipuri cerebrale Neuralink. Declarațiile miliardarului

Elon Musk speră să implanteze milioane de cipuri Neuralink în creierele oamenilor în următorul deceniu, a declarat miliardarul, conform The Independent.

Directorul executiv al Neuralink și-a anunțat planurile în urma unei actualizări din partea startup-ului neurotehnologic, care a dezvăluit noi capacități ale interfeței sale creier-computer.

Potrivit firmei, cel de-al doilea pacient căruia i s-a montat dispozitivul a fost capabil să îl folosească pentru a juca jocuri cu împușcături la persoana întâi și pentru a proiecta obiecte tridimensionale.

„Dacă totul merge bine, în câțiva ani vor exista sute de oameni cu Neuralink, poate zeci de mii în 5 ani, milioane în 10 ani”, a scris Musk pe X ca răspuns la postarea de pe blogul Neuralink.

Neuralink a declarat că cel mai recent participant la primul său studiu pe oameni al tehnologiei a fost capabil să îndeplinească noi sarcini cu ajutorul gândurilor, cum ar fi proiectarea de obiecte 3D cu ajutorul software-ului de proiectare asistată de calculator (CAD). Participantul a fost capabil să proiecteze și să tipărească un suport personalizat pentru încărcătorul său Neuralink cu ajutorul interfeței creier-computer, un proces care a fost imposibil cu tehnologiile de asistență pe care le-a utilizat anterior.

El a putut, de asemenea, să joace un joc video la persoana întâi care necesită de obicei două joystick-uri separate pentru a controla personajul.

Exit mobile version