• Dacă certificarea va fi aprobată, Emiratele Arabe Unite vor fi în prima linie a mobilității aeriene urbane.
  • Joby Aviation a demonstrat deja potențialul aeronavelor sale în teste anterioare.
  • Compania intenționează să lanseze servicii de taxi aerian în Dubai până la începutul anului 2026.

O veste importantă din lumea transportului aerian: Joby Aviation, un lider în dezvoltarea taxiurilor aeriene electrice, a depus cererea pentru a deveni primul operator de taxi aerian certificat în Emiratele Arabe Unite.

Dacă Joby va obține certificarea, am putea vedea o revoluție în modul în care oamenii călătoresc, mai ales în orașe precum Dubai sau Abu Dhabi.

Dacă certificarea va fi aprobată, Emiratele Arabe Unite vor fi în prima linie a mobilității aeriene urbane, ceea ce va atrage cu siguranță atenția altor țări care explorează soluții similare.

Recomandări

AL FAYED E ACUZAT
MADURO E ÎNVINGĂTOR
X MERGE ÎN BRAZILIA
PROCES LA JOCURILE VIDEO
NE-A PLĂCUT, NU MAI VENIM
SOMN DE VOIE

Joby Aviation a demonstrat deja potențialul aeronavelor sale în teste anterioare, iar obținerea certificării în EAU ar putea accelera implementarea acestui tip de transport la scară globală. Aceste aeronave electrice nu doar că oferă o soluție rapidă și eficientă de transport, dar sunt și mai sustenabile din punct de vedere ecologic, având emisii de carbon reduse.

Emiratele sunt cunoscute pentru deschiderea lor către inovație, așa că nu este deloc surprinzător că ar putea deveni un punct cheie pentru taxiurile aeriene.

Taxiul aerian electric Joby poate transporta patru pasageri și un pilot la viteze de 200 km/h, iar compania susține că poate efectua o călătorie cu mașina de 45 de minute de la Aeroportul Internațional Dubai la Palm Jumeirah în 10 minute cu air taxi

Compania intenționează să lanseze servicii de taxi aerian în Dubai până la începutul anului 2026, după ce a semnat un acord cu Autoritatea pentru drumuri și transport din Dubai (RTA) la începutul acestui an.

Citește și