• Studenții Harvard AnhPhu Nguyen și Caine Ardayfio au modificat ochelarii Ray-Ban Meta pentru a identifica străini în timp real.
  • Sistemul lor, numit I-XRAY, folosește transmisia video live a ochelarilor pentru a scana fețele trecătorilor.
  • Informațiile personale ale indivizilor, inclusiv nume, adresă și număr de telefon, sunt extrase din baze de date publice.
  • Studenții au testat sistemul pe colegii lor de la Harvard, fără ca aceștia să știe că sunt scanați.

Doi studenți au realizat o pereche de ochelari inteligenți cu tehnologie de recunoaștere facială pentru a descoperi informațiile private ale străinilor, conform Sky News.

Într-o demonstrație video, unul dintre studenții de la Harvard este prezentat folosind tehnologia pentru a descoperi rapid detalii despre femeia care stătea lângă el într-o gară din Boston.

AnhPhu Nguyen și Caine Ardayfio au făcut demonstrația pentru a arăta cât de ușor pot fi folosiți ochelarii inteligenți în scopuri rău intenționate.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
HIGH-END PERFUME
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Suntem pregătiți pentru o lume în care datele noastre sunt expuse la o simplă privire?” a întrebat Nguyen într-o postare pe X.

Detaliile experimentului

Nguyen, care studiază augmentarea umană, și Ardayfio, care studiază fizica, au creat ochelarii de recunoaștere facială folosind instrumente care sunt disponibile pe piață.

Aceștia au folosit o pereche de ochelari Ray Bans inteligenți Meta și au transmis înregistrările live ale acestora către un computer, unde a fost utilizată inteligența artificială pentru a detecta momentul în care ochelarii se uitau la o față.

Pe baza primei imagini live, computerul a căutat mai multe fotografii ale persoanei și apoi a cercetat bazele de date privind înregistrarea alegătorilor și articolele de presă.

Folosind aceste surse publice, cei doi studenți au reușit să descopere rapid numele persoanelor, numerele de telefon, adresele de domiciliu și chiar numele rudelor.

„Experimentul aceasta este menit să fie o demonstrație pentru a crește gradul de conștientizare a ceea ce este posibil astăzi cu tehnologia de consum”, a declarat Nguyen, adăugând că cei doi nu vor publica codul pentru modul în care au construit programul.

Este prea periculos”, i-a spus Nguyen unuia dintre urmăritorii săi.

Meta a declarat pentru Sky News că ochelarii Ray Bans nu sunt dotați cu tehnologie de recunoaștere facială și că vor scoate un sunet și vor arăta o lumină pentru a le indica celorlalți că ochelarii înregistrează.

Citește și