• Fable Studios este un start-up de inteligență artificială cu sediul în San Francisco.
  • Fable A.I. a câștigat un premiu Emmy în 2019 pentru inovație în media interactivă.
  • CEO-ul Fable speră ca tehnologia dezvoltată să fie folosită în viitor de către Netflix.

Coșmar pentru Hollywood? Un nou serviciu de streaming permite telespectatorilor să își
creeze propriile emisiuni cu ajutorul inteligenței artificiale. Fix unul dintre motivele valului de greve de anul trecut?

Despre ce program este vorba și la ce ne putem aștepta

Sunt mai multe programe ce funcționează pe bază de inteligență artificială generativă, dar acesta e ceva mai special.

Fable se numește, de la Fable Studios, un start-up cu sediul în San Francisco, care a și câștigat un premiu Emmy în 2019 pentru inovație în media interactivă – vine pe piață, și va fi accesibil în curând. Au trecut 5 ani de la acel premiu, perioadă în care a a fost ironizat pentru ratările sale, dar știi și tu cum e, nimeni nu se naște învățat, inteligența artificială a devenit mai inteligentă.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Ce caută totuși pe piața animației / filmului? Păi recent a arătat că se poate! A creat un episod din South Park, fun fact, cum au fost create episoadele pilot din stop frame-uri, iar acum e prima animație ce este creată din A.I. generativ. Da, calitativ nu se compară cu seria binecunoscută, dar avem un fir logic al poveștii, now that’s a deal!

Target-ul? Netlfix! Spun ei. Deci ne așteptăm la o nouă vâlvă? Puțin probabil. Chiar și cu noi tehnologii apărute, avem un contract stabil între casele de producții și cei ce prestează servicii (actori, scenariști, scenografi, D.O.P., asistenți and so on). Cel mai probabil, noile tehnologii vor ajuta, mai degrabă, procesul, decât să-l stavilească.

Citește și