• Facebook a încheiat un acord cu Reuters pentru verificarea conţinuturilor publicate pe platformă şi pe aplicaţia Instagram.
  • Facebook se confruntă cu presiuni privind eliminarea ştirilor false, mai ales în contextul viitoarelor alegeri prezidenţiale din SUA.
  • Serviciile secrete americane au informat că platformele social media au fost folosite de ruşi pentru a influenţa alegerile din 2016, lucru pe care Moscova îl neagă.

În decembrie, compania Facebook a demarat un program pilot de detectare mai rapidă a informaţiilor false.

Decizia a venit după ce serviciile secrete americane au informat că platformele de socializare online au fost folosite într-o campanie a ruşilor care a avut ca scop influenţarea alegerilor din SUA din 2016, lucru negat de administraţia de la Moscova.

O secţie nou înfiinţată în cadrul Reuters se va ocupa de verificarea conţinuturilor – fotografii, înregistrări video, titluri etc. – dedicate utilizatorilor din SUA, în limbile engleză şi spaniolă, a anunţat agenţia de presă într-un comunicat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Reuters nu este singura companie cu care Facebook colaborează pentru verificarea conţinuturilor. Plarforma de socializare online a mai încheiat parteneriate în acest sens cu şapte companii, inclusiv Associated Press şi Agence France-Presse.

Efect neaşteptat al coronavirusului: Ne face xenofobi fără ca măcar să fim infectaţi

Ambasada Chinei la Bucureşti admite că au existat observaţii neprietenoase la adresa chinezilor din România La nivel global, epidemia a provocat şi un val de xenofobie la adresa chinezilor Beijingul a investit 4 miliarde de dolari pentru a stopa coronavirusul Eşti în metrou. Cine vrei să se aşeze lângă tine – un arab cu un […]

Read more