• Femeile vor parteneri mai înalți decât ele.
  • Jumătate dintre femei nu ar ieși la întâlnire cu un bărbat scund.
  • 37% dintre bărbați ar ieși la întâlnire cu femei mai înalte decât ei.
  • Femeile se simt în siguranță lângă un bărbat înalt.

Ce e frumos și lui Dumnezeu îi place, dar ce e mai mic decât pare, distruge pasiunea! Tocmai de asta, femeile care își caută iubiți pe aplicațiile de dating fac mai nou pe detectivii cu Inteligența Artificială ca să afle dacă un bărbat chiar e la fel de înalt cum spune. În loc să încerce să își dea seama singure dacă înălțimea din poze e reale, femeile încarcă pozele pretendenților în ChatGPT și îl pun să afle adevarul. Inteligența Artificială compară pozele mai multor bărbați și așa își dă seama daca 1,80 e de fapt 1,75.

Am ajuns aici pentru că studiile arată că bărbații tind să mintă în legătură cu înălțimea lor, iar femeile vor relații cu bărbați mai înalți decât ele. Un sondaj făcut de Yahoo arată că aproape jumătate dintre femei vor să se întâlnească doar cu bărbați mai înalți, în timp ce 63% dintre bărbați nu țin neapărat ca partenera să fie mai scundă. Motivul pentru care înălțimea contează e că femeile se simt în siguranță și mai feminine lângă un bărbat înalt.

Femeile fac capturi de ecran din profilurile aplicației de întâlniri, le introduc în ChatGPT și îi cer să ofere o estimare a înălțimii lor. În aplicațiile de întâlniri precum Bumble și Badoo, oamenii adaugă detalii personale la profilul lor pentru a crește șansele de a obține o potrivire perfectă, inclusiv înălțimea lor. Dar bărbații devin din ce în ce mai predispuși să adauge câțiva centimetri în plus la înălțimea lor reală pentru a-și crește șansele de a obține o întâlnire, potrivit analizei OKCupid.

Recomandări

23 DE ANI DE LA 9/11
A.I. ANALIZEAZĂ DEBATE-UL
TUNELURILE GROAZEI
E OFICIAL!
HARRIS VS. TRUMP
CINE A CÂȘTIGAT DEZBATEREA?

Unii bărbați încearcă să-și facă înălțimea mai puțin evidentă, făcând înălțimea ambiguă – optând în mod deliberat pentru niște instantanee ale lor așezate, de exemplu. Un truc este să stai pe o ladă și să pozezi lângă o mașină pentru a crește înălțimea relativă, cu fotografii făcute de jos pentru a le face să pară gigantice.

O înălțime destul de bună este în general o trăsătură preferată; oamenii de știință cred că un bărbat mai înalt este perceput de o femeie ca pe cineva care îi poate proteja împotriva pericolului sau poate produce urmași sănătoși. Studiile au arătat că femeilor nu le place să fie mai înalte decât bărbatul lor, așa că bărbații mai înalți sunt în general mai dezirabili.

Citește și